Leroy Merlin va deschide 5 magazine în următorii 3 ani și va angaja încă 200 de persoane în 2017

Leroy Merlin va deschide 5 magazine în următorii 3 ani și va angaja încă 200 de persoane în 2017
scris 28 sep 2016

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Leroy Merlin vrea să deschidă cinci magazine în România în următorii trei ani și va angaja 200 de oameni în 2017, a declarat miercuri directorul general Leroy Merlin, Frederic Lamy, într-o conferință de presă.

“Avem trei magazine în București și vrem să dublăm numărul de lor în următorii 3 ani. Anul viitor în iunie-iulie vrem să deschidem o unitate în Oradea. Acesta din urmă este un proiect demarat în urmă cu câțiva ani”, a explicat șeful Leroy Merlin conform News.ro.

El a menționat că strategia companiei prevede ca, în mare parte, magazinele să fie deținute de Leroy Merlin. Astfel, 70% din magazinele retailerului de materiale de construcții sunt proprietate privată.

Urmărește-ne și pe Google News

În continuare, retailerul francez urmărește achiziția de terenuri. Legat de prețurile de achiziție ale terenurilor, Lamy a spus că unele sunt nebunești.

“300-400 de euro pe metrul pătrat mi se pare un preț nebun. Însă un preț rezonabil mi se pare unul de 200 de euro pe metrul pătrat”, a completat șeful Leroy Merlin.

El a mai spus că în celelate orașe din România prețurile se poziționează între 80 și 150 de euro pe metrul pătrat.

Infuzie de capital la Elefant Online de 5,5 milioane de euro. Banii fondurilor de investiții au intrat în conturile retailerului CITEȘTE ȘI Infuzie de capital la Elefant Online de 5,5 milioane de euro. Banii fondurilor de investiții au intrat în conturile retailerului

În prezent, în România funcționează 14 magazine Leroy Merlin, respectiv două magazine în București, două în Cluj-Napoca și câte unul în Bragadiru (Ilfov), Craiova, comuna Blejoi (lângă Ploiești), în Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Suceava și Constanța, cel din Timișoara fiind al 15-lea magazin sub brand propriu.

Numărul de angajați a ajuns la 1.800 de persoane. Retailerul vrea să ajungă la 20 de unități în următorii trei ani.

Francezii au preluat 15 magazine bauMax în 2014, însă procesul de redenumire a magazinelor a implicat doar 12 unități, în contextul în care magazinele din Chitila și Pitești au fost închise. Procesul de renovare a durat 20 de luni, iar investiția pentru fiecare unitate a fost de 1-2 milioane de euro.

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața autohtonă din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila, fiind chiriaș al Colosseum Retail Park. Leroy Merlin a devenit însă recent proprietarul magazinului din Chitila.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare aferente anului trecut, Lamy nu a dat informații exacte, dar a menționat că a înregistrat creșteri de două cifre.

“Ne-am propus ca în 2015 să dublăm cifra de afaceri obținută bauMax în 2013, ceea ce am reușit. Iar în 2016 vrem să triplăm cifra de afaceri obținută de bauMax în 2013”, a spus șeful Leroy Merlin.

Totodată, el a adăugat că, în câteva luni, compania va trece pe profit și că intenționează ca în 2018 să ajungă la o cifră de afaceri de jumătate de miliard de euro.

Cifra de afaceri obținută de bauMax din 2013 a fost de 517 milioane de lei, dar compania a avut pierderi de 105 milioane de lei.
Leroy Merlin își dispută piața românească de distribuție a materialelor de construcții și bricolaj cu trei companii autohtone (Dedeman, Arabesque și Ambient), plus alte patru multinaționale (Praktiker, Kingfisher (a cumpărat Bricostore), Leroy Merlin (a cumpărat bauMax) și Mr. Bricolage, Hornbach).

Anul trecut, jucătorii din piața românească a bricolajului au înregistrat creșteri ale vânzărilor cuprinse între 5% și 30%. Piața locală de bricolaj este estimată la 2-3 miliarde de euro anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
frederic lamy