H&M va plăti un bonus de 500 euro

H&M va plăti un bonus de 500 euro
scris 21 dec 2022

Grupul suedez Hennes & Mauritz AB (H&M) a acceptat să plătească, în ianuarie, un bonus de 500 euro pentru aproximativ 4.000 de angajați ai magazinelor din Spania, au anunțat sindicatele spaniole UGT și CCOO, după ce rivala Inditex a oferit 1.000 euro asistenților de vânzări din Spania, transmite Reuters.

Cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume au răspuns solicitărilor angajaților lor de a fi mai bine plătiți în contextul inflației ridicate, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO IKEA recheamă un produs în magazinele din România și rambursează toți banii CITEȘTE ȘI FOTO IKEA recheamă un produs în magazinele din România și rambursează toți banii
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Bonusul acordat de H&M este mai scăzut dar mai mulți angajați vor beneficia de el", a explicat Lucia Trenor, reprezentant al CCOO, adăugând că bonusul Inditex, care va fi plătit în februarie 2023, depinde de numărul de ore pe care le lucrează asistenții de vânzări.

Reprezentanții H&M nu au răspuns solicitărilor de a comenta informația.

Grupul suedez va plăti 500 euro tuturor angajaților magazinelor sale care lucrează în Spania cel puțin din ianuarie 2022, și 250 euro celor care au lucrat cel puțin șase luni.

FOTO Tranzacție surpriză - Copos cumpără un restaurant celebru CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză - Copos cumpără un restaurant celebru

Sindicatele continuă negocierile, pentru a obține salarii mai mari, dincolo de bonus.

Luna trecută a fost anunțțat că H&M va tăia 1.500 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, pe fondul diminuării cererii pe măsură ce consumatorii se confruntă cu creșterea costului vieții.

Compania suedeză are aproximativ 155.000 de angajați.

Se estimează că restructurarea va genera economii anuale de circa 182 milioane euro, care vor deveni vizibile în a doua jumătate a anului 2023.

FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred CITEȘTE ȘI FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred

În primăvară, H&M a anunțat va închide 240 de magazine la nivel global, inclusiv ca efect al sistării operațiunilor din Rusia, Belarus și Ucraina, pe fondul războiului.

Rusia reprezenta a doua cea mai mare piață a companiei, cu 4% din totalul vânzărilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Fără închiderile din Rusia, Ucraina și Belarus, vânzările în luna martie ar fi crescut cu 11%. H&M are acum probleme pe două dintre cele mai mari piețe ale sale, a remarcat Financial Times: anterior, grupul s-a confruntat cu un boicot în China, când jucătorul de fast-fashion a încetat să-și mai aprovizioneze bumbac din regiunea Xinjiang, pe fondul unor acuzații de muncă forțată. 

Per global, pentru acest an, H&M Group a planificat să deschidă 95 de magazine, în principal pe piețe noi din America de Sud și Europa de Est, dar și să închidă 240 de magazine. În cele din urmă, grupul va încheia anul cu aproximativ 145 de magazine mai puțin, conform Retail Detail. 

Anul trecut, până la 1.800 de magazine H&M au fost închise temporar, pe parcursul trimestrului încheiat pe 28 februarie 2021, reprezentând circa 36% din numărul total de magazine fizice.

În România, H&M și-a majorat afacerile în prima jumătate a anului fiscal, după o revenire puternică a vânzărilor în trimestrul al doilea, în pofida reducerii numărului de magazine din rețeaua locală, relevă date analizate de Profit.ro.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în trimestrul al doilea (perioada 1 martie-31 mai) comparativ cu intervalul similar al anului trecut, până la 542 milioane de coroane suedeze (53,27 milioane euro).

Vânzările au avansat cu 102% exprimate în coroane (+120% în lei), de la 268 milioane de coroane în trimestrul al doilea din 2020.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Creșterea vine după un declin anual de 18% (-13% în lei) înregistrat în primul trimestru.

Retailerul suedez a închis un magazin pe piața locală în intervalul analizat, rămânând cu o rețea de 56 de unități.

La nivelul primului semestru fiscal, între 1 decembrie 2020 și 31 mai 2021, vânzările H&M în România s-au majorat cu 19% (+27% în lei), la 1,046 miliarde de coroane (102,8 milioane euro).

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Pe plan internațional, retailerul suedez a raportat vânzări de 86,57 miliarde de coroane (8,5 miliarde euro) după prima jumătate a anului fiscal curent, în creștere cu 4% comparativ cu vânzări de 83,6 miliarde de coroane cu un an în urmă.

Profitul net s-a situat la 2,2 miliarde de coroane (216 milioane euro), față de pierderi de aproape 4 miliarde de coroane în primul semestru al anului fiscal anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
h&m romania
vanzari h&m
rezultate romania
rezultate financiare
pandemie
restrictii