Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei

Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei
scris 10 apr 2024

Organizația de mediu Greenpeace a acuzat retailerul suedez IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor străvechi din România" pentru producția de mobilier, acuzații pe care IKEA a spus că le analizează cu seriozitate, informează DPA.

O investigație Greenpeace a descoperit că lemn din păduri străvechi, inclusiv păduri din Munții Carpați, ar fi utilizat de compania suedeză la producția de mobilier. Mai mulți producători externi care lucrează pentru IKEA ar utiliza lemn din aceste păduri valoroase. Potrivit Greenpeace, 30 de produse de la acești furnizori ar fi fost descoperite în magazinele de mobilă din 13 țări, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Netopia investește într-un site de vânzări echipamente nautice CITEȘTE ȘI Netopia investește într-un site de vânzări echipamente nautice
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"IKEA nu trebuie să distrugă ultimele păduri străvechi din Europa pentru mobilă", a declarat expertul Greenpeace, Gesche Jürgens.

Greenpeace spune că echipele sale au urmărit traiectoria lemnului provenit de la pădurile din România până pe rafturile magazinelor IKEA utilizând certificatele de tăiere, imagini din satelit și depozitele de cherestea. Activiștii Greenpeace intenționează să predea rezultatele analizelor lor către cartierul general al IKEA din Germania, de la Hofheim am Taunus.

Ca răspuns la o solicitare venită de la DPA, grupul IKEA a răspuns că "lemnul ilegal și practicile forestiere iresponsabile nu au niciun loc în lanțul valoric al IKEA. Investigăm imediat orice dovezi în acest sens. Dacă descoperim nereguli, luăm imediat măsuri, inclusiv prin încheierea relațiilor comerciale".

FOTO Auchan a introdus în România un nou concept de hipermarket. Niveluri de preț diferite în funcție de cantitate CITEȘTE ȘI FOTO Auchan a introdus în România un nou concept de hipermarket. Niveluri de preț diferite în funcție de cantitate

Greenpeace menționează faptul că Munții Carpați din România găzduiesc populații mari de urși, lupi, capre negre, râși și multe plante rare. Doar 2,4% din aceste păduri sunt în prezent protejate de defrișare, susține Greenpeace.

Se estimează că România a pierdut jumătate din pădurile sale străvechi în ultimii 20 de ani. Strategia UE privind biodiversitatea oferă protecție pentru pădurile străvechi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
padure
romania