Galeriile comerciale ale Electroputere Craiova au fost preluate de francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea

Galeriile comerciale ale Electroputere Craiova au fost preluate de francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea
scris 25 oct 2016

Galeriile centrului comercial Electroputere Parc Craiova au fost preluate oficial, din luna septembrie, de firma Belvir deținută de grupul Catinvest, controlat de familia franceză Catteau, care mai deține în România galeriile comerciale Esplanada Pantelimon (cuprinde Cora), Orhideea (Carrefour) și Tom Constanța. Activele au fost preluate de la firma K&S Electric Power Point, aflată în insolvență din 2013, și parte a grupului belgian Belrom.

Tranzacția a fost avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News

” (…) se emite prezenta decizie de neobiecțiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea de către Belvir SA a activelor reprezentate de galeria comercială din cadrul Centrului Comercial Electroputere Parc Craiova de la K&S Electric Power Point S.A., constatând că, deși operațiunea cade sub incidența legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, este decizia Consiliului Concurenței, anunțată astăzi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Centrul Comercial Electroputere Parc a fost construit pe platforma industrială operată de fosta întreprindere de stat Electroputere Craiova (actuala Electroputere SA) începând din 2011.

Mall-ul din Bacău al belgienilor de la BelRom, preluat de KBC Bank în contul datoriilor CITEȘTE ȘI Mall-ul din Bacău al belgienilor de la BelRom, preluat de KBC Bank în contul datoriilor

Galeria comercială obiect al tranzacției are o suprafață închiriabilă brută (GLA) de 27.772 metri pătrați, în timp ce întreaga suprafață închiriabilă brută a Electroputere Parc, care include, printre altele, hipermarketul Auchan și magazinul do-it-yourself Leroy Merlin, măsoară circa 67.772 mp. Proprietatea asupra galeriei comerciale include și proprietatea asupra coridoarelor interne.

Catinvest deține și operează galerii comerciale în Franța și alte țări europene. În România, grupul activează și prin societățile: Metropolis Investiții Imobiliare SRL, S.R.C.C. Rentcom SRL și Victoria Invest Romania SRL.

Grupul francez a intrat în România în 2003, când a preluat galeria comercială Esplanada, apoi a cumpărat galeriile comerciale Orhideea, iar în 2006 a deschis centrul comercial Tom în Constanța.

Grupul belgian BelRom a dezvoltat pe piața locală opt parcuri comerciale, în toate regiunile țării. În 2013, a ajuns în situația de a avea patru firme în insolvență în România, după ce, în perioada 2006-2008, BelRom vindea proiectele Sibiu Shopping City și Promenada Târgu-Mureș, cu prețuri de 80-90 de milioane de euro fiecare.

În anii de boom, belgienii au cumpărat terenuri în Sibiu, Târgu-Mureș, Bacău, Focșani, Brăila, Severin, Botoșani, Deva sau București și au reușit să construiască proiecte pe majoritatea loturilor, iar trei dintre investiții - de la Sibiu, Târgu-Mureș și Brăila - au reușit să le vândă. Și proiectele din Bacău și Focșani au fost la un pas de vânzare în 2009, dar tranzacția nu a mai fost realizată. 

Ulterior, Hello Shopping Park Bacău a fost preluat de banca KBC Bank din Belgia, în contul datoriilor pe care dezvoltatorii belgieni le-au acumulat în urma unui împrumut pentru construcția mall-ului.

Pe lângă firmele aflate în insolvență, BelRom a mai investit circa 40 de milioane de euro într-un proiect situat la marginea orașului Deva, care trebuia să cuprindă magazine Carrefour și Bricostore, dar, până la urmă, centrul comercial nu a mai fost deschis.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroputere parc
vanzare
belvir