FOTO Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara Românie, de lângă Budapesta

FOTO Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara Românie, de lângă Budapesta
scris 1 feb 2023

Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro, pentru primul său hub logistic regional din afara României construit apropiere de Budapesta.

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Noul centru logistic, de peste 100.000 de metri pătrați, pe care eMAG, cel mai mare retailer local online, îl construiește în apropiere de Budapesta, investiție de 35 miliarde de forinți (circa 87 milioane euro), va fi cel mai mare din Europa Centrală și de Est, urmând să deservească atât clienții din Ungaria, cât și piețele din Germania, Croația, Slovenia, Slovacia, Austria și Republica Cehă, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Depozitul este primul pe care eMAG îl construiește în afara României.

"Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistrați pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienți din România, Ungaria și Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întărește poziția în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerț electronic, potrivit GKid și cea mai mare companie românească. Investiția în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătrați de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune și permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem încântați că Alpha Bank, partenerul nostru  financiar de lungă durată, împărtășește încrederea noastră în potențialul de creștere al comerțului electronic în anii următori”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

eMAG-Extreme Digital, companie rezultată în urma fuziunii dintre subsidiara eMAG din Ungaria și rivalul local Extreme Digital, a început deja construcția.

Lucrările sunt realizate de Baupartner Construct - care a construit mai multe depozite similare pentru retailerul din e-comerț în România - și sunt estimate să se încheie până la Crăciun.

Depozitul este situat în Dunaharaszti, în apropiere de Budapesta, și beneficiază de un sprijin nerambursabil de 4,8 miliarde de forinți (aproximativ 12 milioane euro) din partea HIPA, agenția ungară pentru promovarea investițiilor.

“Nu doar Ungaria, ci și alte șase piețe regionale vor fi deservite de noul centru logistic care va fi ridicat la Dunaharaszti și care va fi cel mai mare de acest tip din Europa Centrală și de Est”, potrivit agenției maghiare.

Pe lângă investiția de 35 miliarde de forinți în construcția centrului logistic, eMAG-Extreme Digital va investi peste 5 miliarde de forinți pentru achiziționarea de echipamente logistice cu un grad ridicat de automatizare.

Aproximativ 350 de persoane vor fi angajate la noul centru logistic în primul an, numărul angajaților fiind estimat să urce la 600 în termen de patru ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag ungaria
centru logistic emag budapesta
cel mai mare centru logistic e-comert
emag extreme digital
comert electronic
investitie