Flink primește finanțare și, în același timp, negociază vânzarea către rivali

Flink primește finanțare și, în același timp, negociază vânzarea către rivali
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

Startup-ul German de livrări Flink primește o finanțare de 100 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În același timp, acesta ar negocia vânzarea către rivalii Getir și Just Eat Takeaway, conform Bloomberg.

În urmă cu un an a fost anunțat că grupul turc de livrare de alimente Getir negociază achiziționarea Flink, una din ultimele companii independente de livrări din Europa.

Getir a fost indicat ca evaluat la 10 miliarde dolari.

În decembrie 2022, Getir a cumpărat rivala germană Gorilla, într-o afacere în valoare de 1,2 miliarde de dolari care constă în fuziunea a două dintre companiile rămase în Europa care promit furnizarea la comandă a produselor alimentare în numai câteva minute.

ULTIMA ORĂ Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, în faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, în faliment

Getir, cu sediul la Istanbul și Gorilla, cu sediul în Berlin, s-au numărat printre numeroasele companii de comerț rapid susținute de capital de risc care s-au întrecut în timpul pandemiei pentru a înființa centre de livrare în centrele orașelor folosite pentru a transporta rapid alimentele către clienți.

Modelul este fundamental diferit de cel al unor grupuri mai consacrate, precum Just Eat Takeaway și Uber Eats, care preiau comenzi pentru restaurante și livrează mâncare preparată, deși sunt adesea văzuți ca fiind concurenți.

Carrefour a încasat 32 milioane euro din vânzarea participației la Ploiești Shopping City CITEȘTE ȘI Carrefour a încasat 32 milioane euro din vânzarea participației la Ploiești Shopping City

Achiziția Gorillas face din Getir cea mai mare companie de comerț rapid din Europa. Getir a fost evaluat la aproximativ 8,8 miliarde de dolari în tranzacția de vineri, de aproximativ șapte ori mai mult decât Gorilla, datorită poziției sale puternice în Turcia, unde își are sediul, au spus analiștii.

Alte firme care își consolidează operațiunile sunt Flink, cu sediul în Berlin, și GoPuff, cu sediul în Philadelphia, care operează în Statele Unite și Europa.

Flink operează 190 de magazine, comparativ cu 180 pentru Gorillas.

Flink prosperă datorită parteneriatelor strânse cu supermarketurile REWE din Germania și Carrefour din Franța, ambele acționari ai companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
flink
livrare