Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a vândut pe piața locală angro, la finalul săptămânii trecute, curent cu livrare peste 2 ani, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Producătorul hidro a vândut 20.880 MWh cu profil de vârf de consum, la puterea de 5 MW pe interval de decontare, cu livrare în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2026.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Hidroelectrica a scos energia la vânzare pe una dintre platformele de contracte bilaterale forward ale bursei de profil a OPCOM, la un preț de pornire de 600 lei/MWh. Au existat 4 oferte de cumpărare, din partea furnizorilor Nova Power&Gas (la 607,87 lei/MWh), Electric Planners (632,91 lei/MWh), Energy Distribution Services (638,05 lei/MWh) și Hermes Energy International (639 lei/MWh).
Ultimul ofertant din listă și-a adjudecat contractul de achiziție, la prețul de închidere de 638,53 lei/MWh, ce ridică valoarea totală a tranzacției la peste 13 milioane lei.
Hermes Energy International este controlată de Bogdan Enoiu, CEO-ul McCann WorldGroup România, cu 53% din capital, potrivit termene.ro. Un procent de 35% din părțile sociale aparține Finlang Capital, firmă a lui Enrico Perini, fondatorul grupului Romstal, și a familiei sale.
Pe lângă furnizare și trading, Hermes Energy International face și producție de energie, deținând și operând parcul fotovoltaic Păulești din județul Prahova, cu putere instalată de 2,5 MW. Compania a terminat anul trecut cu profit net de 3,38 milioane lei, la venituri totale de peste 73 milioane lei.
CITEȘTE ȘI FOTO Premieră în România - O companie și-a luat un avion de însămânțare a norilorPrintr-o altă tranzacție, perfectată în aceeași zi, Hidroelectrica a vândut aceeași cantitate, de 20.880 MWh, cu aceleași specificații, celor de la Energy Distribution Services, cu 635,48 lei/MWh.
Luna trecută, gigantul hidro de stat a vândut și energie cu livrare peste 3 ani, în 2027, la un preț semnificativ mai mic, de circa 522 lei/MWh, profilul fiind însă atunci ″bandă″.