EXCLUSIV VIDEO Cofondatorul Taxify ia în calcul să intre în România și cu serviciul de trotinete electrice și livrare de mâncare, dar condiționat

EXCLUSIV VIDEO Cofondatorul Taxify ia în calcul să intre în România și cu serviciul de trotinete electrice și livrare de mâncare, dar condiționat
scris 25 mar 2019

Compania estoniană de ridesharing Taxify intenționează să intre în România și cu serviciul de livrare de mâncare, concurând Uber și pe această nișă, după ce va observa cum evoluează business-ul în alte țări, și ia în calcul lansarea pe piața locală și a serviciului de închirieri de trotinete electrice, dar nu poate avansa la acest moment date exacte pentru lansare, având în vedere și legislația internă de transport care trebuie modernizată, afirmă cofondatorul Taxify, Martin Villig, într-un interviu pentru Profit.ro și postul de business Profit TV.

Interviul VIDEO integral, conținând mai multe planuri și mesaje pentru România, poate fi văzut la finalul acestui articol

Taxify a anunțat recent că se pregătește să se extindă și pe nișa serviciilor de livrare de mâncare prin utilizarea în acest sens a rețelei existente de șoferi, Estonia, Finlanda și Africa de Sud fiind primele piețe selectate în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News

"Deocamdată avem varianta pilot pentru a vedea cum funcționează tehnologia, modelul de afaceri. Dacă lucrurile vor funcționa bine pe piețele pilot, pas cu pas, ne vom extinde și pe alte piețe. România este o piață mare și, în cele din urmă, vom veni și aici pe piața mâncării", spune Villig.

EXCLUSIV IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mici, în centrul orașelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mici, în centrul orașelor

În paralel, în toamnă, Taxify a lansat la Paris serviciul de închiriere a trotinetelor electronice, iar Martin Villig nu exclude lansarea acestui serviciu și în România, mai ales că startup-ul american Lime, evaluat în vara anului trecut la peste 10 miliarde de dolari, având un parteneriat cu Uber, concurentul Taxify, a început pregătirea pentru a intra pe piața din România.

"Scuterele sunt un segment interesant pentru noi. Analizăm diferite oportunități în diferite orașe, depinde de reglementări, dacă este legal și unde nu. Ne vom extinde spre Madrid și Lisabona, dar nu excludem alte orașe unde ne clarificăm asupra regulilor. Cu siguranță ne uităm cu atenție și spre piața românească, dar nu putem avansa vreo dată de lansare", spune Villig.

Taxify a intrat până în prezent pe piața din București, Cluj-Napoca și Timișoara și este interesat de orașe cu o populație de 50.000-80.000 locuitori, ca și de orașe mai mici dacă prezintă bune oportunități, scopul fiind să acopere toate orașele Europei, dar planurile de extindere în țară au fost puse în acest moment în așteptare, având în vedere incertitudinile legislative, anunță CEO-ul.

EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

"Suntem deschiși către alte orașe, dar asta depinde și de legile naționale de transport, așa că, în funcție de noua lege, o să decidem când putem să ne extindem. Depinde foarte mult de noua lege a transporturilor. Cred că după ce vedem reglementările, iar legislația va fi clară, putem plănui investiții mari", punctează acesta.

Interviul este acordat în contextul în care, în urmă cu o săptămână, cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing, care impune platformelor ca Uber și Taxify să se înregistreze fiscal în România și să raporteze cursele, obligând și la plata unei taxe anuale. mai mult, și Guvernul a anunțat că se pregătește să adopte în această săptămână o ordonanță de urgență în domeniu, apreciată de avocați ca introducând reguli ce pot determina ieșirea Taxify și Uber de pe piață.

Compania estoniană Taxify, dezvoltatoare a aplicației de ride-sharing omonime, finanțată de Didi și Daimler, care a decis recent să își schimbe denumirea în Bolt, considerând că este un nume care reflectă mai bine faptul că serviciile companiei nu se rezumă doar la mașini, operează în 30 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are peste 25 de milioane de utilizatori, fiind evaluată recent la 1 miliard de dolari. Compania a fost fondată în urmă cu 6 ani de frații Martin și Markus Villig.

În România, Taxify este concurenta Uber.

Surpriză: Americanul George Gellert, președintele unuia dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din SUA, cu încasări de 1 miliard de dolari, își bagă în faliment fabrica de zahăr din România CITEȘTE ȘI Surpriză: Americanul George Gellert, președintele unuia dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din SUA, cu încasări de 1 miliard de dolari, își bagă în faliment fabrica de zahăr din România

Serviciul Uber Eats a fost lansat în decembrie 2015 în Toronto, iar momentan aplicația este disponibilă în peste 290 de orașe din peste 30 de țări din întreaga lume, cu peste 100.000 de restaurante partenere.

În prezent, Uber Eats are peste 400 de restaurante partenere în București. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber eats
livrare mancare