Din Londra, Puiu Popoviciu vrea să investească în reabilitarea BIG Berceni și se "înarmează" pentru latura civilă a procesului Ferma Băneasa
scris 20 nov 2017

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în august anul acesta la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și aflat la Londra, vrea să investească în reabilitarea complexului BIG Berceni din București, pentru a-i spori potențialul comercial, potrivit unui document al companiei Băneasa Investments SA, controlată indirect de Popoviciu.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, Băneasa Investments are în vedere un "plan de investiții și măsuri pentru reabilitarea și valorificarea complexului comercial BIG Berceni, în vederea măririi potențialului comercial al acestuia", care va fi luat în discuție luna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Complexul comercial BIG Berceni a fost inaugurat în februarie 1975 și avea, în primii ani, peste 35.000 de clienți zilnic și mai mult de 30.000 de mărfuri alimentare și nealimentare puse la vânzare. Și astăzi un mister pentru mulți dintre locuitorii cartierului bucureștean Berceni, numele BIG înseamnă Băcănie, Industriale, Gospodina.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În octombrie anul trecut, primarului PSD al sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, declara pentru EVZ că ia în calcul retragerea autorizației de funcționare a complexului BIG Berceni dacă proprietarul nu amenajează locuri de parcare auto.

Primăria București va prelua de la MApN terenuri pentru construcția de locuințe sociale CITEȘTE ȘI Primăria București va prelua de la MApN terenuri pentru construcția de locuințe sociale

"Obiectivul numărul 1 al mandatului meu este Piața Sudului. Pe Șoseaua Olteniței vom avea o parcare supraetajată în suprafață de 3.700 mp. Va fi un P+1 sau P+2. Nu vreau mastodonți, mai bine mai mici, dar repartizate bine în sector. Complexul BIG Berceni nu are absolut nici un loc de parcare, ca atare, atât pentru BIG Berceni, Autovit, cât și pentru Târgul Aleea Castanilor le-am trimis somație și le-am pus în vedere că nu vor mai primi autorizație de funcționare, din anul 2017, dacă nu își vor crea locuri de parcare", spunea Băluță.

De altfel, la finalul lunii martie 2017, Consiliul Local al sectorului 4 a aprobat indicatorii tehnici ai proiectului "Amenajare parcare Piața BIG Berceni", investiție în valoare de peste 6 milioane lei, cu TVA inclusă.

În octombrie, o altă firmă din grupul controlat de Popoviciu, Băneasa Developments, carde deține Băneasa Shopping City și Grand Cinema & More, anunța că va extinde platforma comercială din Băneasa, până în 2026, cu circa 127.000 metri pătrați, ca suprafață utilizabilă de retail, în urma unor investiții de până la 300 de milioane de euro.

Industria japoneză de anime a atins cifra record de 17,7 miliarde de dolari. Majoritatea studiourilor sunt rezervate complet pentru mai mulți ani CITEȘTE ȘI Industria japoneză de anime a atins cifra record de 17,7 miliarde de dolari. Majoritatea studiourilor sunt rezervate complet pentru mai mulți ani

Băneasa Investments SA mai are în vedere și "stabilirea strategiei societății în ceea ce privește apărarea intereselor acesteia în doăsarul nr. 4445/2/2016 aflat pe rolul Curții de Apel București - Secția I Penală", fiind vorba despre latura civilă a procesului în urma căruia a fost condamnat Popoviciu. Instanța a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 24 noiembrie.

Compania mai ia în calcul luarea unor măsuri de viabilizare și valorificare a unor active care în prezent nu produc venituri, dar și luarea unei decizii cu privire la derularea pe viitor a contractului de închiriere încheiat în 2003 cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Vetecrinară București, având ca obiect terenul situat în incinta Fermei Moara Domnească.

Băneasa Investments mai vrea să întocmească un plan de rambursare a datoriilor înregistrate la alte două companii din grupul controlat de Puiu Popoviciu, ASD Miorița și Băneasa Rezidențial. Totodată, firma reia planuri mai vechi, respectiv de rambursare parțială și extindere a maturității unui credit contractat de la Alpha Bank în 2006 și de stingere amiabilă a unui litigiu cu CRH Ciment, fosta Lafarge Ciment.

Constituirea unor provizioane erodează cu o treime profitul net la 9 luni a IAR Brașov. Acțiunile scad cu 5,5% CITEȘTE ȘI Constituirea unor provizioane erodează cu o treime profitul net la 9 luni a IAR Brașov. Acțiunile scad cu 5,5%

Vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție ICCJ a respins ca ne'întemeiată contestația depusă de Puiu Popoviciu la decizia de condamnare la șapte ani de închisoare din august. Puiu Popoviciu, aflat la Londra, a depus contestația în anulare - o cale extraordinară de atac - în 30 august.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2 august, la șapte ani de închisoare cu acuzația de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-ar fi produs prejudicii estimate la peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV. Întrucât nu s-a prezentat la Poliție și nici nu a fost găsit de anchetatori pentru executarea pedepsei, Popoviciu a fost dat în urmărire internațională.

El a fost reținut la Londra în 14 august, după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliția londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către polițiștii români, după ce aceștia îl localizaseră pe omul de afaceri. Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brățară electronică de supraveghere. De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secția de poliție din Londra.

Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei CITEȘTE ȘI Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei

În 17 august, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că magistrații Curții de Apel București au trimis autorităților judiciare din Anglia mandatul european de arestare pe numele lui Puiu Popoviciu, ceea ce înseamnă că acestea au fost sesizate și vor decide în consecință. Ministrul Justiției spunea că trebuie privit cu prudență gestul lui Popoviciu de a se pune la dispoziția autorităților judiciare londoneze și că trebuie văzut care este scopul.

"Dacă scopul ar fi fost acela de a fi predat autorităților judiciare române, el putea putea urca în avion să vină acasă sau putea merge la Ambasada României să se pună la dispoziția autorităților judiciare române și să intre sub puterea mandatului de arestare. Acum știm că nu a făcut asta și am văzut că scopul era acela de a rămâne sub protecția autorităților judiciare engleze. Sigur, Anglia e țară membră a Uniunii Europene, avem decizia cadru, avem legea 302 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală și aici devin incidente prevederile privind punerea în aplicare a mandatului european de arestare", afirma Tudorel Toader.

Puiu Popoviciu este reprezentat, printre alții, de Louis Freeh, fost șef al FBI, care în 9 august a transmis un comunicat de presă în care se declara "profund dezamăgit" de decizia ICCJ în cazul clientului său, apreciind că sentința nu este susținută nici de fapte și nici de legislație.

viewscnt
Afla mai multe despre
puiu popoviciu
baneasa investments
ferma baneasa
dosarul ferma baneasa
big berceni
complexul comercial big berceni
parcare big berceni
sectorul 4 al capitalei