Cîțu: Între producătorii de alimente și consumatori apare un monopol care crește prețurile. Trebuie distrus

Cîțu: Între producătorii de alimente și consumatori apare un monopol care crește prețurile. Trebuie distrus
scris 22 iul 2021

Premierul Cîțu consideră că între producătorii din domeniul agricol, care se plâng că își vând produsele la prețuri foarte mici, și consumatori, care se plâng de prețurile prea mari ale alimentelor, este interpus un ”monopol”, care trebuie distrus.

Premierul Florin Cîțu a făcut aceste considerații, la o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, dar având în vedere că ulterior a avut programată și o întâlnire cu reprezentanții Federației AGROSTAR.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul pregătește un nou mod de a-i stimula pe români să muncească peste vârsta de pensionare, la stat sau în privat CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește un nou mod de a-i stimula pe români să muncească peste vârsta de pensionare, la stat sau în privat

”Partea de agricultură aici e vorba de o strategie națională care să meargă exact în aceeași direcție în care vrem să meargă tot restul economiei, producție cu valoare adăugată mare. După această întâlnire am o întâlnire cu Agrostar tocmai pentru a discuta cu acei oameni cu producătorii, cu oamenii care sunt cei care crează oferta, și am câteva întrebări foarte importante pentru ei, de exemplu: cum se face că producătorii se plâng că prețurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii în partea cealaltă se plâng că prețurile sunt prea mari? Undeva, între cei doi, se întâmplă ceva, undeva apare un monopol și trebuie să distrugem acel monopol, a declarat premierul Cîțu.

VIDEO Gestul lui Cristiano Ronaldo de la Euro 2020 nu a avut un impact direct asupra vânzărilor Coca-Cola CITEȘTE ȘI VIDEO Gestul lui Cristiano Ronaldo de la Euro 2020 nu a avut un impact direct asupra vânzărilor Coca-Cola

În ciuda afirmațiilor optimiste ale premierului, care susține că puterea de cumpărare a românilor crește lunar, analize de profil indică scăderea puterii de cumpărare a românilor, rezultată din majorările de preț din primele luni ale acestui an, care nu au putut fi acoperite de creșterea salariului minim brut la nivelul țării, astfel schimbându-se și intențiile de consum. Consumatorii sunt acum mult mai precauți și mai restrictivi în ceea ce privește achiziția din afara listei de cumpărături și caută cu foarte multă atenție cel mai bun preț și cele mai bune oferte.

Rata anuală a inflației din România a rămas și, în iunie, printre cele mai mari din Uniunea Europeană, relevă datele Eurostat. Cu o creștere a prețurilor de consum de 3,5%, România ocupă poziția a patra în UE în funcție de rata inflației, la egalitate cu Lituania. În mai, România ocupa poziția a cincea în funcție de creșterea anuală a prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
producator
consumator
pret
alimente
monopol
guvern
citu