Ceasurile casual-sport, pentru înot, activități outdoor și cele rezistente la șocuri - preferatele românilor pe timpul verii. Cât costă cel mai ieftin ceas de vară și sfaturi pentru protejarea acestora

Ceasurile casual-sport, pentru înot, activități outdoor și cele rezistente la șocuri - preferatele românilor pe timpul verii. Cât costă cel mai ieftin ceas de vară și sfaturi pentru protejarea acestora
scris 5 iul 2018

Românii au devenit, în ultimii ani, tot mai atenți la sezonalitate și sunt interesați să urmeze tendințele atunci când achiziționează ceasuri, în perioada de vară preferințele orientându-se către ceasurile casual-sport, „de vacanță”.

Vara, românii preferă ceasurile speciale pentru înot, pentru activități outdoor și cele rezistente la șocuri, accesorizate cu curele de tip textil sau de silicon, ce rezistă foarte bine la transpirație și la stropii de apă.

„Ceasurile au început să fie, din ce în ce mai mult, o exprimare a propriei personalități, a stilului de viață, a dispoziției. În acest context, în sezonul estival, produsele achiziționate sunt cele care transmit ideea de vară, de vacanță, de relaxare. De asemenea, activitățile desfășurate vara sunt un argument important pentru alegerea ceasului potrivit. De exemplu, cei care vor dori să urce pe munte, vor cumpăra un ceas cu busolă, care indică temperatura, presiunea atmosferică sau are alte funcții din aceeași gamă”, spune Dragoș Diaconu, CEO WatchShop.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image CITEȘTE ȘI Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image

Bugetul pentru achiziția unui ceas de vară poate varia de la 150 de lei, pentru un ceas sport simplu, fără funcții, până la câteva mii de lei, în funcție de activitatea pe care utilizatorul o va desfășura (ceasuri cu funcții complexe, pentru scufundări sau activități extreme, spre exemplu). Statistic, însă, prețul mediu al unui ceas cumpărat de la WatchShop.ro în perioada de vară este de aproximativ 500 de lei.

În perioada estivală, cel mai bine vândute branduri sunt cele care oferă ceasuri sport, cu variantă de curea de silicon sau material textil și rezistente la apă.

În funcție de activitățile pe care le desfășoară, la achiziția unui ceas pentru perioada de vară, utilizatorii ar trebui să țină cont de câteva sfaturi oferite de specialiștii WatchShop.ro:

- Rezistența la apă – pentru a putea fi purtat la practicarea sporturilor acvatice, înot, ceasul ar trebui să reziste la o presiune de cel puțin 10 atmosfere;
- Indiferent dacă va fi folosit în drumeții montane sau chiar pe plajă, modelul purtat trebuie să fie testat la rezistență la șocuri;
- Cronometru sau cronograf – dacă ceasul este purtat în timpul activităților sportive;
- Iluminare – pentru a putea fi utilizat pe timpul nopții;
- GPS / Busolă – un model cu aceste funcții este ideal pentru participanții la concursuri sportive;
- Funcția de monitorizare a pulsului/ pedometru – permițând, astfel, monitorizarea evoluției formei fizice a utilizatorului.

Sfaturi pentru protejarea ceasurilor pe timp de vară

Pentru posesorii ceasurilor rezistente la apă este recomandată verificarea coroniței (remontoarului) înainte de a intra în apă. Se poate întâmpla ca aceasta să nu fie împinsă până la capăt, lucru care poate afecta etanșeitatea ceasului. De asemenea, de multe ori se creează confuzie în cazul ceasurilor cu rezistență la o presiune de 3 sau 5 atmosfere, acolo unde o parte dintre clienți interpretează, în mod eronat, că pot folosi ceasurile respective până la adâncimi de 50 de metri. Ceasurile care garantează că pot rezista la intrarea în apă sunt cele ale căror etanșeitate rezistă la o presiune de cel puțin 10 atmosfere.

Apa sărată și ceasurile nu sunt o combinație bună. Prin urmare, ar trebui evitată intrarea în apă sărată cu ceasul la mână. Dacă se întâmplă însă acest lucru, este recomandată spălarea ceasului în apă dulce pentru îndepărtarea depunerilor de sare.

viewscnt
Afla mai multe despre
watchshop
ceasuri