Pandemia de COVID a stabilit pe piața muncii o nouă paradigmă, munca de acasă. Productivitatea de care au dat dovadă mulți dintre cei care au lucrat din confortul propriei locuințe în ultimii ani îi face pe angajatori să renunțe la birouri. La această decizie contribuie și prețurile ridicate ale energiei electrice și gazelor. Întrebarea este ce se va întâmpla cu aceste clădiri.
Piața construcțiilor de clădiri de birouri din România a scăzut semnificativ față de acum 5-10 sau 15 ani. Principalul motiv – munca de acasă, care pentru mulți dintre angajați a devenit o condiție esențială atunci când își aleg jobul, arată Prima TV.
Marile companii au început să renunțe la birourile închiriate în București. Mai întâi, cum a anunțat Profit.ro, BCR a renunțat la peste un sfert din birouri. La rândul său, potrivit surselor Profit.ro, Oracle analizează varianta de a părăsi între 30 și 70% din birourile din România.
Întrebarea care stă pe buzele tuturor este ce se va întâmpla cu aceste clădiri impozante. Mai ales că mulți dintre dezvoltatori încă nu au reușit să își amortizeze investițiile.