Dezvoltatorul imobiliar belgian VGP, prezent cu o rețea de 5 parcuri industriale în România, și Allianz Real Estate, divizia de investiții în imobiliare a gigantului german din asigurări Allianz, și-au extins portofoliul de depozite pe piața românească, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
VGP European Logistics II, companie mixtă deținută de VGP și Allianz Real Estate, a finalizat achiziția unui portofoliu de 13 clădiri logistice din patru țări, într-o tranzacție evaluată la 364 milioane de euro, din care aproximativ 233 milioane de euro reprezintă încasări brute.
Cele 13 depozite sunt situate în Spania (7 clădiri), Italia (4), Țările de Jos (1) și România (1).
CITEȘTE ȘI Sika a anunțat după 2 ani cât a plătit pentru preluarea AdePlastEste a treia achiziție finalizată de la înființarea VGP European Logistics II, în 2019. Societatea mixtă a fost creată cu scopul exclusiv de a cumpăra active premium din sectorul logistic dezvoltate de VGP în Austria, Portugalia, Olanda, România, Italia și Spania.
Tranzacția a vizat 9 clădiri în 5 noi parcuri deținute de VGP și alte 4 clădiri logistice recent finalizate, situate în parcuri transferate anterior către VGP European Logistics II.
În urma operațiunii, portofoliul VGP European Logistics II crește la 32 de clădiri finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 642.000 metri pătrați și o rată de ocupare de 99,8%.
Veniturile obținute vor fi utilizate pentru extinderea portofoliului de dezvoltare al VGP, respectiv achiziționarea de noi terenuri și finanțarea proiectelor existente aflate în construcție, precum și a proiectelor ce vor fi lansate în perioada următoare.
VGP este prezentă în România cu o rețea de cinci parcuri industriale, în Timișoara, Sibiu, Brașov, Arad și București, aflate în diferite stadii de dezvoltare.
Dezvoltatorul imobiliar a cumpărat, în 2020, terenuri în România cu o suprafață totală de 513.000 metri pătrați pentru proiecte viitoare.
VGP a fost înființată în 1998 de antreprenorul belgian Jan Van Geet ca o afacere de familie în Cehia, sediul companiei fiind relocat ulterior în Belgia.
Van Geet, care este și principalul acționar al companiei, cu o participație de aproximativ 34%, este creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 1,8 miliarde de dolari.