Compania de inginerie Siemens România a înregistrat în anul fiscal 2015, încheiat la 30 septembrie, venituri de 157 de milioane de euro, în creștere cu 15% față de anul fiscal precedent.
Creșterea a fost determinată de dezvoltarea pozitivă a afacerilor în piața automatizărilor și în sectorul petrol și gaze, în vreme ce segmente precum cel medical sau al transporturilor au rămas stabile, anunță reprezentanții companiei.
„Rezultatele financiare sunt în linie cu strategia globală a companiei, care este axată de-a lungul a trei segmente de creștere: electrificare, digitalizare și automatizări. În 2016, există oportunități în piața locală datorită fondurilor europene alocate României pentru 2014-2020”, a declarat George Cătălin Costache, CEO Siemens SRL.
CITEȘTE ȘI Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast, revine în poziția de CEO al companieiÎn august 2014, Siemens SRL a investit 4,5 milioane de euro în cel de-al patrulea centru IT de cercetare-dezvoltare al companiei, situat la Cluj-Napoca. Siemens intenționează să angajeze acolo peste 200 de persoane până în 2017, care vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software și produs pentru toate diviziile companiei. Compania mai deține centre IT și în Brașov.
Siemens deține patru fabrici în Sibiu și Buziaș, unde produce sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale, alături de alte patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”.
În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Siemens AG a înregistrat, la nivel global, venituri de 75,6 miliarde euro și un profit net de 7,4 miliarde euro. La finalul lui septembrie 2015, compania avea în jur de 348.000 de angajați în toată lumea.