Un nou mare proiect imobiliar: Două familii de origine siriană și irakiană pregătesc un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul a două fabrici din cartierul Pantelimon

Un nou mare proiect imobiliar: Două familii de origine siriană și irakiană pregătesc un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul a două fabrici din cartierul Pantelimon
scris 7 aug 2019

Familiile de origine siriană și iraniană Saadati-Sohi, Hassoun și Kassas și-au pus în comun proprietățile industriale pentru a realiza un ansamblu rezidențial cu 9 blocuri în locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus din cartierul bucureștean Pantelimon.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul acestei luni, patru firme controlate de familiile Saadati-Sohi, Hassoun și Kassas și-au anunțat intenția de a construi un ansamblu rezidențial ce va fi format din 9 blocuri cu apartamente și spații dedicate serviciilor cu o înălțime maximă de 10 etaje, respectiv 14 etaje. Proiectul are o suprafața construită propusă de circa 32.800 de metri pătrați, echivalentul a aproximativ 400 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

Ansamblul rezidențial ar urma să fie construit pe un teren de 6,8 hectare, format din 23 de parcele și ocupat, în prezent, de o serie de clădiri industriale, conform documentelor depuse de investitori la primărie în vederea obținerii Planului Urbanistic Zonal. Terenul este localizat pe străzile Fântânica și Torentului din Sectorul 2, aproape de Maga Mall și Arena Națională, unde funcționează depozite frigorifice și foste hale de producție de jucării. În același perimetru, retailerul german Lidl a cumpărat anul trecut terenul fostei fabrici de mobilă Mobilux și va construi aici un nou magazin.

Circa 3.000 de metri pătrați din terenul propus spre avizarea primăriei sunt rezervați exproprierii pentru extinderea străzii, potrivit documentelor consultate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News



O parte din Complexul Antrefrig este controlat de omul de afaceri de origine iraniană Manochehr Saadati-Sohi și de soția sa, Noemi-Roxana Saadati-Sohi, potrivit datelor obținute cu ajutorul termene.ro. În 2007, Saadati-Sohi a vândut brandul de pateuri Antrefrig producătorului ceh Hame, iar el a rămas cu fabrica de pe strada Fântânica, unde planificase încă de dinainte de criza din 2008 construcția unui ansamblu rezidențial.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință

O parte din depozitele frigorifice din cartierul Pantelimon sunt deținute de frații de origine siriană Ghassan și Sofyan Yosif Hassoun, cu afaceri în industria alimentară, turism și imobiliare în București și Cluj-Napoca. Ghassan Hassoun a fost arestat în 2013 pentru că ar fi sechestrat patronul unei firme de construcții într-unul din depozitele sale de carne.

În același Plan Urbanistic Zonal sunt cuprinse și halele fostei fabrici de jucării Metaloglobus, care până în 1993 producea propriile jucării, iar până în anii 2000 a produs jucării și pentru celebrele ouă de ciocolată Kinder. Fabrica a fost privatizată de AVAS și cumpărată de omul de afaceri de origine siriană Imad Mohamad Kassas și de soția sa, Elena Kassas. La șapte ani de la privatizare, producția a fost oprită și halele închiriate.

Investitorii de origine libaneză, siriană, palestiniană, iraniană și iordaniană și-au întețit activitatea investițională de pe piața imobiliară românească în ultimii ani prin tranzacții de zeci de milioane de euro.

EXCLUSIV Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor Steilmann, pregătește un proiect imobiliar în zona de influență a lui Ioannis Papalekas CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor Steilmann, pregătește un proiect imobiliar în zona de influență a lui Ioannis Papalekas

Printre cei mai activi jucători se numără omul de afaceri de origine libaneză Muhammad Murad - președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc; libanezul Johny Jabra – asociat în cadrul Forte Partners și autorul celei mai mari tranzacții imobiliare prin vânzarea complexului de birouri The Bridge către proprietarii Dedeman; antreprenorul de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, care a cumpărat și vândut cu profit mallul Armonia Brăila, transformat de chinezi în fabrică de corpuri de iluminat; omul de afaceri român de origine palestiniană Mohamed Hassanain, proprietarul clinicilor medicale International Medical Center și asociatul său, iordanianul Saddiq Abu Seedo, care construiesc ansamblul rezidențial Moghirioș Park din Drumul Taberei; un alt nume este al sirianului Abdulwahed Nour Ideen care a cumpărat mallurile Galleria Piatra Neamț și Galleria Arad de la GTC.

Arabii activi pe piața imobiliară românească se înscriu în categoria investitorilor în căutare de oportunități pentru diversificarea afacerilor.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, în ciuda evoluției pieței din ultima perioadă. Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele șase luni al acestui an au fost încheiate circa 241.000 de tranzacții, cu 19,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, face pasul spre primul său proiect imobiliar din București, un complex multifuncțional CITEȘTE ȘI Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, face pasul spre primul său proiect imobiliar din București, un complex multifuncțional

Majoritatea marilor orașe au consemnat în trimestrul al doilea din acest an creșteri ale prețurilor apartamentelor, chiar dacă nu au fost foarte mari. Cel mai important avans, în cuantum de 1,7%, a fost cel din Brașov (unde s-a ajuns la o sumă medie cerută de 1.120 de euro pe metru pătrat util), pe următoarele locuri situându-se Timișoara (+1,2%, până la 1.210 euro pe metru pătrat), Iași (+0,8%, până la 1.000 de euro pe metru pătrat), Cluj-Napoca (+0,7%, până la 1.570 de euro pe metru pătrat) și Constanța (+0,2%, până la 1.140 de euro pe metru pătrat). În București, pe de altă parte, pretențiile vânzătorilor au ajuns la o valoare medie de 1.310 euro pe metru pătrat, în scădere cu 0,8% comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor analizate de imobiliare.ro.

În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
saadati-sohi
hassoun
kassas
antrefrig
metaloglobus