Proprietarul unui fond de investiții în criptomonede își pregătește intrarea pe piața imobiliară din România cu apartamente premium peste drum de un restaurant celebru

Proprietarul unui fond de investiții în criptomonede își pregătește intrarea pe piața imobiliară din România cu apartamente premium peste drum de un restaurant celebru

Amplasamentul terenului Jeco Capital

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 iul 2024

Antreprenorul Andrei Mihai Costescu, proprietarul fondului de investiții specializat în tehnologie și criptomonede Jeco Capital, își pregătește intrarea pe piața imobiliară printr-un bloc cu 71 de apartamente premium, amplasat peste drum de celebrul restaurant „Doi Cocoși“, din nordul Bucureștiului, relevă documente analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul acestui an, fondul de investiții Jeco Capital Properties a semnat cu transportatorul Transcom, deținut indirect de Gürsel Oztürkmen, un contract ce vizează achiziția unui teren cu o suprafață de 2.169 de metri pătrați amplasat pe șoseaua București-Târgoviște nr. 4b, peste drum de restaurantul „Doi Cocoși“, despre care Profit.ro a scris că urmează a fi demolat pentru a se construi în loc un bloc cu apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Firma lui Andrei Mihai Costescu și-a propus că construiască pe acest teren un bloc cu 3 subsoluri dedicate parcărilor, parter înalt și 11 etaje, care să cuprindă 71 de apartamente premium.

„Imobilul propus va adăposti locuințe tip studio cu 2 camere, apartamente de 2 și 3 camere și duplexuri de 4 sau 5 camere. În cadrul parterului înalt se vor amenaja două spații tip showroom pentru retail. Locurile de parcare necesare vor fi dispuse la nivelul terenului și în cadrul celor 3 subsoluri“, se arată în proiectul realizat de biroul de arhitectură Metrik Architecture.

EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor

Mai exact, la etajele 1-7 sunt planificate câte 7 apartamente, la etajele 8-10 câte 6 apartamente, iar la ultimele două etaje sunt gândite 4 apartamente de tip duplex.

Investiția se va executa din fonduri proprii și este estimată la circa 6,3 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

CONFIRMARE Una dintre cele mai mari tranzacții din zona industrial-logistică din România - finalizată CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Una dintre cele mai mari tranzacții din zona industrial-logistică din România - finalizată

Contactat de Profit.ro pentru detalii despre planul său, Andrei Mihai Costescu nu a răspuns până la publicarea acestui articol.

Proiectul propus este situat într-o zonă tot mai efervescentă în privința noilor dezvoltări rezidențiale. Cel mai recent, este demersul familiei lui Cristian Borcea de a construi un bloc cu 102 apartamente în locul restaurantului „Doi Cocoși“.

În această primăvară au început, în aceeași zonă, lucrările de construcție și la ansamblul Lakeside11, cu 186 de apartamente, dezvoltat de RRG Capital, firma miliardarului rus Vitaliy Machitski – acționarul majoritar al Alro Slatina.

Alăturat de terenul vizat de Costescu, Silviu Văduva – fost consilier general PMB și șef serviciu la Autoritatea Vămilor, alături de Robert Ion Erbașu, a dezvoltat ansamblul NorthSide Park, cu peste 300 de apartamente.

EXCLUSIV Familia Videanu pregătește construcția unei fabrici. Problemele acute din construcții și imobiliare, la Conferința Profit.ro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Videanu pregătește construcția unei fabrici. Problemele acute din construcții și imobiliare, la Conferința Profit.ro

Lângă acest proiect, dezvoltatorul belgian Alinso Group, deținut de familia milionarului belgian Jan De Clerck, lucrează la primul său proiect rezidențial din România, cu 117 apartamente.

Andrei Mihai Costescu a pus bazele Jeco Capital în 2017, alături de Alexandru Iulian Florea. Acum, compania este deținută integral și gestionată de Costescu.

EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center

Jeco Capital investește în startup-uri blockchain în stadiu incipient. Spre exemplu a finanțat cu un milion de dolari, alături de ICE Capital din Dubai, startup-ul Framey, fondat de fostul său partener Alexandru Iulian Florea și de Robert Preoteasa.

Înainte de a intra pe calea antreprenoriatului, prin compania de media buying ACO Media, Costescu a lucrat pentru brokerul XTB, OTP Bank și DonPayFull.

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

EXCLUSIV FOTO Medicul clujean Florin Mărghitaș, proprietarul rețelei de sănătate Eurosanclinic, a cumpărat de la stat un hotel celebru și îl transformă în clinică de recuperare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Medicul clujean Florin Mărghitaș, proprietarul rețelei de sănătate Eurosanclinic, a cumpărat de la stat un hotel celebru și îl transformă în clinică de recuperare

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul a Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei mihai costescu
jeco capital
doi cocosi