Președintele Clubului Cultural Siriano-Român intră pe piața rezidențială

Președintele Clubului Cultural Siriano-Român intră pe piața rezidențială
scris 29 apr 2020

Omul de afaceri Abdul Rahman Dardari (61 de ani), președintele Clubului Cultural Siriano-Român, pregătește actele necesare construcției unui bloc cu circa 100 de apartamente în zona Baicului din București, relevă documente analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de circa 3.300 de metri pătrați, amplasat lângă fosta Întreprindere de Casete Radio și Televizoare București și în apropiere de lacul Fundeni. Cu o suprafață desfășurată aprobată de peste 8.300 de metri pătrați, proiectul ar putea pune pe piață peste 100 de apartamente, potrivi calculelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Abdul Rahman Dardari mai deține, alături de partenerul său Omar Maaz, o veche clădire de birouri, denumită Fermoare, din cartierul Pantelimon. Imobilul este o moștenire dobândită în urma divizării fabricii Metaloglobus, din care s-a desprins firma Fermoare, specializată pe comercializarea de textile și deținută de Dardari și Maaz. De altfel, Dardari are din 2001 și centrul de produse textile Dar Textil, potrivit termene.ro.

EXCLUSIV Al doilea mare asigurator din Austria discută achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Al doilea mare asigurator din Austria discută achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

De menționat că, în locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus, familiile de origine siriană și iraniană Saadati-Sohi, Hassoun și Kassas și-au propus să realizeze un ansamblu rezidențial cu 9 blocuri, plan prezentat de Profit.ro.

Investitorii de origine libaneză, siriană, palestiniană, iraniană și iordaniană și-au întețit activitatea investițională de pe piața imobiliară românească în ultimii ani prin tranzacții de zeci de milioane de euro.

Printre cei mai activi jucători se numără omul de afaceri de origine libaneză Muhammad Murad - președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc; libanezul Johny Jabra – asociat în cadrul Forte Partners și autorul celei mai mari tranzacții imobiliare prin vânzarea complexului de birouri The Bridge către proprietarii Dedeman; antreprenorul de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, care a cumpărat și vândut cu profit mallul Armonia Brăila, transformat de chinezi în fabrică de corpuri de iluminat; omul de afaceri român de origine palestiniană Mohamed Hassanain, proprietarul clinicilor medicale International Medical Center și asociatul său, iordanianul Saddiq Abu Seedo, care construiesc ansamblul rezidențial Moghirioș Park din Drumul Taberei; un alt nume este al sirianului Abdulwahed Nour Ideen care a cumpărat mallurile Galleria Piatra Neamț și Galleria Arad de la GTC.

De asemenea, familia siriană Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari, pregătește actele necesare dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu circa 900 de apartamente în cartierul bucureștean Colentina.

Arabii activi pe piața imobiliară românească se înscriu în categoria investitorilor în căutare de oportunități pentru diversificarea afacerilor.

Immofinanz poate relua discuțiile de fuziune cu S Immo, o tranzacție care schimbă liderii sectorului de retail din România CITEȘTE ȘI Immofinanz poate relua discuțiile de fuziune cu S Immo, o tranzacție care schimbă liderii sectorului de retail din România

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
abdul rahman dardari
metaloglobus
fermoare