Două blocuri de locuințe cu puțin peste 100 de apartamente, un hotel, un complex comercial, spații medicale și o clădire pentru birouri și comerț sunt, în rezumat, propunerile făcute pentru a înlocui actualele clădiri industriale și de birouri de pe platforma Scandia, aflată în zona centrului istoric al Sibiului.
Reconversia propusă are în vedere nu doar demolări, ci și reabilitările unora dintre vechile clădiri, inclusiv a vechiului coș de fum. Intenția investitorilor este de a recrea imaginile zonei din jurul anilor `40, scrie Turnul Sfatului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Activitatea industrială din zona propusă spre reconversie a fost oprită de un deceniu.
În 1922, Jozsef Theil producător de mezeluri din Mediaș, al cărui atelier înființat în 1895 producea salam de iarnă, mezeluri, derivate de carne, slănină, untură, conserve își mută fabrica la Sibiu pe strada Morilor, sub firma „Theil & Co. A.G. Salami und Selchwarenfabrik”.
Fabrica devine în scurt timp cel mai important producător de salam din Ardeal, salam distribuit sub marca “veritabilul salam de Sibiu”.
În 2010, acționarii au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu. Ulterior, compania intrat și pe segmentul de restaurante, deținând 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.
Scandia Food, cu peste 1.000 de angajați, deține mărcile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks.