Omul de afaceri Gheorghe Copos și noua sa soție, Elena, alături de investitorii imobiliari Mihaela și Victor Olaru, pregătesc actele necesare construcției unor vile cu subsol și două etaje chiar lângă intrarea în restaurantul Stejarii Pool Club, din cadrul complexului rezidențial al lui Ion Țiriac din Pădurea Băneasa, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Extras PUZ
Cele două familii au cumpărat în timpul pandemiei un teren pe strada Jandarmeriei, în suprafață de 3.000 de metri pătrați, de la Daniela Radu, fosta soție a lui Aurel Radu, cunoscut pentru cei 3 ani petrecuți la conducerea Metrorex și fost consilier local al Primăriei Sectorului 1, un apropiat al deputatului PSD Eugen Bejinariu. Terenul a fost deținut în cote egale de soții Radu până în 2015, când a intervenit partajul, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Familia Copos și familia Olaru vor să construiască pe terenul achiziționat două vile cu subsol și două etaje cu o suprafață construită desfășurată totală de 3.000 de metri pătrați, conform Planului Urbanistic Zonal pus în dezbatere publică de curând.
Gheorghe Copos locuiește cu Elena Copos într-un apartament din Stejarii după ce vila sa din Floreasca a rămas fostei soții, potrivit presei mondene. Anul trecut, noua soție a omului de afaceri a fost numită membru în Consiliul de Administrație al Ana Hotels, companie care deține în portofoliu hotelurile Athénée Palace Hilton, de 5 stele, și Crowne Plaza Bucharest, de 4 stele, din Capitală, hotelurile Sport, Bradul și Poiana din Poiana Brașov și Europa din Eforie Nord.
Gheorghe Copos nu a răspuns întrebărilor Profit.ro până la publicarea acestei știri.
În primăvara acestui an, Copos a finalizat construcția clădirii de birouri Ana Tower din apropierea centrului expozițional Romexpo. La un grad total de închiriere, imobilul generează venituri de circa 10 milioane de euro pe an, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe chiriile specifice zonei. Proiecte în dezvoltare în zona Jandarmeriei
Victor Viorel Olaru și soția sa, Mihaela, absolvenți ai facultății de Cibernetică și foști angajați ai Institutului de Cercetare a Pieței în Agricultură Kleffmann, au derulat în ultimii 15 ani mai multe proiecte imobiliare, totalizând sute de apartamente în zonele Herăstrău și Băneasa. Cei doi au dezvoltat în zona Sisești din nordul Bucureștiului un complex imobiliar cu mai multe blocuri, numit North Lane Residence.
Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde vor să investească 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente. Paralel cu acesta, omul de afaceri Sorin Crețeanu pregătește dezvoltarea unui imobil cu locuințe de lux.
În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente. Tot în zonă, o companie a grupului austriac A-Heat, care deține și complexul de wellness Therme din Balotești, a fost autorizată să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente.
Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească, în luna septembrie, cu 2,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 48.000 de tranzacții, după ce luna anterioră a reintrat pe creștere, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.