Primăria Sectorului 3 din capitală lansează un nou demers pentru proiectul de amenajare a unui mall cultural la Hala Laminor, care va cuprinde un parc cultural și de divertisment, cinematograf, sală de bowling, spații comerciale, restaurante, hotel, și birouri. Instituția are deja autorizație de construire pentru asta, iar lucrările vor costa circa 54 milioane lei.
IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO
Pentru a putea face investiția, primarul Robert Negoiță a propus acum la ședința Consiliului Local Sector 3, un proiect prin care se dorea majorarea capitalului societății Algorithm Construcții S3, cu circa 54 milioane lei, prin participarea Sectorului 3, arată Hotnews.
Acesta a fost respins, dar va reveni la ședința Consiliului Local din 26 aprilie. În plus, se dorea completarea actului constitutiv al societății Algorithm Construcții S3 SRL, astfel încât să poată presta aceste activități. Activitățile care vor fi adăugate la obiectul de activitate sunt: activități ale agențiilor de publicitate; servicii de reprezentare media; activități de producție cinematografică, video și de televiziune; activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice; activități fotografice; activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cei 50 de milioane lei ar urma să fie folosiți pentru funcționalizarea halei. Până acum Primăria Sectorului 3 a investit 400 milioane lei pentru achiziționarea și restaurarea monumentului, a finalizat de curând lucrările, dar clădirea are nevoie de o funcțiune, deocamdată fiind goală.
Autorizația de construire pentru lucrările de amenajare, dar și pentru două clădiri alăturate, a fost deja obținută.
Prețul de pornire anunțat de către Societatea Administrare Active Sector 3 este de 174 euro/metru pătrat.
Hala Laminor, acum aflată în paragină, are o suprafață de 72.000 metri pătrați și este monument istoric Clasa A.
CITEȘTE ȘI dcs plus și Impact Hub București, primii chiriași în birourile din Timpuri Noi SquareÎn cealaltă jumătate a halei ar urma să funcționeze mai multe săli de spectacole, un centru acvatic și o zonă administrativă.
Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 Hala Laminor, construită în 1936 după planurile arhitectului Horia Creangă, odată cu înființarea Uzinelor Malaxa. După intaurarerea regimului comunist, Uzinele Malaxa au fost transformate în Întrepriderea 23 August, iar după 1990 a devenit Uzina Faur.