Primăria Capitei anunță continuarea lucrărilor de recuperare a Hanului Solacolu, arătând că nu mai puțin de 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire.
”Primăria Capitei continuă lucrările de recuperare a Hanului Solacolu: nu mai puțin de 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire”, anunță Primăria Capitalei.
Instituția precizează că acest lucru a permis instalarea scheletului metalic care reprezintă structura necesară punerii în siguranță a clădirii, iar în perioada următoare se vor degaja deșeurile și din celelalte două corpuri laterale de clădire, astfel încât și acestea să poată fi puse în siguranță, scrie News.ro.
Primăria arată că imobilul din Calea Moșilor nr.134-134A este monument istoric și a fost construit în anul 1859, de frații Solacolu.
”Inițial, clădirea a fost prima fabrică de paste făinoase din București. Fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe artera cea mai comercială a Bucureștiului: Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară”, menționează primăria.