Antreprenorul Mihail Dragoș Astratinei, alături de soția sa, pregătește construcția unui hotel de 4 stele în cartierul bucureștean Pipera, peste drum de Muzeul Aviației, o zonă în plină dezvoltare imobiliară, care a atras deja investitori precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, One United Properties.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Soții Mihail și Jenica Astratinei au în proprietate un teren de 2.539 de metri pătrați pe strada Fabrica de Glucoză, nr. 6-8, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera. Pe acest lot, investitorii pregătesc construcția unui hotel de 4 stele cu 138 de camere de cazare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Imobilul va avea o înălțime de 16 etaje. Camerele de cazare sunt distribuite între etajele 1 și 12, cu câte 12 camere pe etaj, mai puțin la etajul 1 unde vor fi 6 camere, completate de o zonă de fitness, birouri administrative și camere de depozitare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
La etajul 13 va fi amenajată o sală multifuncțională, etajul 14 va fi ocupat de o zonă de bucătărie și vestiare pentru angajați, plus o sală de conferințe și un foaier. La etajul 15 va funcționa restaurantul hotelului și zona de servire mic dejun, iar la etajul 16 va fi un bar de zi și de noapte, cu terasă.
Hotelul va avea amenajate și 130 de locuri de parcare, majoritatea în cele două subsoluri. Valoarea de investiție estimată pentru construirea imobilului este de circa 10 milioane de euro.
Proiectarea este asigurată de Nod Architects, firma de arhitectură care a realizat și hotelul de 4 stele Union Plaza din zona Unirii a lui Adrian Polec.
O variantă mai veche a hotelului planificat de Astratinei
Contactat de Profit.ro, Mihail Astratinei nu a răspuns până la publicarea acestui articol.
Hotelul va intra în competiție cu Courtyard by Marriott, hotelul de 4 stele al Apex Alliance inaugurat în 2019 și situat la circa 800 de metri distanță.
Terenul familiei Astratinei se învecinează cu proprietatea Nordis pe care se construiește un proiect exclusivist cu 51 de apartamente. Nordis luase în calcul realizarea unui hotel de 5 stele cu circa 100 de camere în acest loc, însă a renunțat la plan în favoarea apartamentelor de lux.
Mihail Astratinei a anunțat la începutul acestui an că lucrează și la proiectul rezidențial de tip boutique-premium, denumit Brick Lofts, care cuprinde 40 de apartamente, o investiție de peste 20 de milioane de euro. Acest proiect se află la mică distanță de terenul destinat hotelului.
Astratinei mai deținea, în parteneriat cu iranianul Manochehr Saadati-Sohi, un teren de 17,9 hectare de teren în Afumați, pe care l-a vândut, anul trecut, dezvoltatorului de spații logistice CTP, într-o tranzacție estimată de Profit.ro la peste 5 milioane de euro. Terenul este utilizat pentru extinderea CTPark Bucharest Nord din Ștefăneștii de Jos.
Mihail Astratinei este proprietarul dezvoltatorului imobiliar In-Spekt Development, cunoscut pentru construcția ansamblului rezidențial de lux Parisian Views din centrul Bucureștiului și a unei mici clădiri de birouri în zona Dorobanți-Perla. Omul de afaceri mai are în portofoliu și alte terenuri pe care vrea să construiască locuințe și birouri.
Înainte de criza financiară din 2007-2008, Astratinei a fost activ pe piața de brokeraj imobiliar prin intermediul agenției ASCO Properties, afiliată rețelei internaționale GVA Worldwide, pe care, ulterior, a închis-o.
Zonă fierbinte
Pentru anul acesta, în zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate două proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu și Gabriel Popoviciu, cu un total de 1.400 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă, în acest semestru, construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro.
Terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transilvania Construcții își crește cu circa 40% portofoliul de parcuri logistice prin achiziția a 4 proprietăți ale SIF Banat - Crișana. Una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. One United a semnat un contract cu Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea pentru achiziția unui teren de circa 2,7 hectare, contra unei sume de 20,6 milioane euro, în aceeași zonă. Lângă proprietatea promisă One United, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.
Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până de curând, când, dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.
Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răvzan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția a câteva sute de apartamente premium.
Tot în această zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.
Acestora li s-a alăturat și antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din cartierul bucureștean Pipera, care își face intrarea pe piața rezidențială de lux cu un ansamblu cu 387 de apartamente.
Segmentul rezidențial premium și de lux va înregistra în 2022 cele mai bune rezultate din istorie, cu peste 1.500 de unități aflate în construcție, reprezentând 4,6% din oferta nouă, arată datele companiei de consultanță imobiliară SVN.
Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.