Familia Pătuleanu are în construcție o clădire cu 5 etaje în locul fostului Palat Adevărul, din spatele Cercului Militar Național, din centrul Bucureștiului, în care va funcționa un hotel de 4 stele, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special
Palatul Adevărul, în care au fost cele mai importante ziare românești din perioada interbelică, a fost demolat în prima parte a anului trecut, iar acum compania de construcții Kesz lucrează la realizarea unui hotel de 4 stele, al cărui beneficiar este compania Fastigo, deținută de Paul și Alexandra Pătuleanu. Dezvoltarea este pe un teren cu o suprafață de 1.790 de metri pătrați.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Familia Pătuleanu a angajat pentru proiectare biroul de arhitectură al lui Vlad Simionescu, care a fost implicat în proiectul celebrelor turnuri Petronas din Kuala Lumpur.
SURSA FOTO: Vlad Simionescu & Asociații
Înainte de a începe lucrările la hotel, în 2019, familia Pătuleanu și asociații săi au încasat peste 15 milioane de euro de la dezvoltatorul imobiliar London Partners pentru un teren de 2,8 hectare ce aparținuse, în trecut, firmei de construcții Conpref Carpați, în zona Expoziției din București.
Palatul Adevărul a fost construit în 1898 de Constantin Mille, proprietarul cotidianului Adevărul, al cărui nume îl poartă astăzi strada pe care se construiește noul hotel. La inaugurarea sediului, care s-a dorit o replică română a palatului în care funcționa ziarul Le Figaro din Paris, au fost prezenți circa 500 de invitați, printre care s-au numărat Alexandru Vlahuță, Mihail Kogălniceanu și Vintilă C.A. Rosetti, potrivit unor lucrări citate de site-ul reptilianul.ro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu s-a asociat cu mari antreprenori și intră pe piața ospitalitățiiRata medie de ocupare a hotelurilor din București a fost în 2021 de 32,1%, reprezentând o creștere de 77,7% față de 2020, cel mai mare avans înregistrat dintre toate capitatele din Europa Centrală și de Est (Bratislava, București, Budapesta, Praga, Sofia și Varșovia), conform unui studiu realizat de Cushman & Wakefield Echinox.
Pe fondul îmbunătățirii ratei de ocupare, venitul pe camera disponibilă (RevPAR) în capitală s-a majorat cu 67,3% comparativ cu 2020, avans care a plasat piața bucureșteană de asemenea pe primul loc între capitalele din regiune.