Grupul constănțean Alezzi, care a dezvoltat un portofoliu cu peste 1.900 de apartamente pe litoral, confirmă că a cumpărat teren de la grupul portughez Martifer la intrarea în stațiunea Mamaia și că va construi pe acest amplasament un proiect nou, de la zero, fără a menține planurile anunțate inițial de portughezi.
Profit.ro a anunțat recent că Alezzi a cumpărat de la Martifer un proiect imobiliar amplu, care are planificate 7 turnuri cu până la 37 de etaje, chiar la intrarea în stațiunea Mamaia. Daniel Perifan, CEO-ul Alezzi Group, a declarat însă atunci, pentru Profit.ro, că acest proiect este pus, deocamdată, în așteptare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, Alezzi anunță oficial că a achiziționat un teren de la fondul de investiții portughez Martifer, unde va dezvolta, de asemenea, un nou proiect imobiliar. Compania precizează că nu va menține planurile anunțate inițial de Martifer, care prevedeau construcția a 7 turnuri înalte cu apartamente, aparthotel, hotel, spații comerciale și peste 2.900 de locuri de parcare. Alezzi va construi un proiect nou, de la zero.
În prezent, compania se concentrează pe dezvoltarea a două proiecte imobiliare majore în județul Constanța. Complexul rezidențial Alezzi Odyssey, construit pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați, ce include circa 580 de apartamente, 2 restaurante, 3 spații comerciale și aproximativ 500 de locuri de parcare și care urmează să fie finalizat la jumătatea acestui an.
Compania estimează o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro, în 2024, în creștere cu circa 150% față de 2023, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI VIDEO CONFIRMARE Gigantul sud-coreean Samsung și-a adus în România divizia de construcții, cu afaceri de aproape 33 miliarde dolari și proiecte celebreÎn același timp, se așteaptă să încheie anul în curs cu un profit de 12 milioane de euro, mai mare decât anul trecut când a ajuns la 5 milioane euro.
„Cererea pentru proiectele rezidențiale din portofoliul Alezzi a rămas stabilă și vedem deja o ușoară tendință de creștere. Continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței imobiliare din Constanța cu noi proiecte de top care atrag în special investitori și persoane fizice în căutarea de locuințe de vacanță. Rezultatele obținute ne confirmă că strategia noastră de business este axată pe un sector cu potențial de creștere și adresat unei nișe de clienți care își menține apetitul pentru real estate, în ciuda contextului economic”, a declarat Dan Perifan.
CITEȘTE ȘI Un nou val de scumpiri aduce mișcări surpriză pe piețele rezidențiale. Oradea depășește un mare centru și devine al doilea cel mai scump oraș din vestul țării. În cât timp poate fi vândut un apartament Localizarea terenului cumpărat de Alezzi
Varianta de proiect propusă de Martifer
Cea mai importantă firmă din grupul constănțean este Alezzi Beach Resort, deținută în proporție de 70% de Anca-Raluca Perifan, soția lui Daniel Perifan și fiica cunoscutului om de afaceri Costică Zelca.
Anul trecut, Alezzi a avut un profit de circa 5,3 milioane euro. Firma a raporat în 2022 o cifră de afaceri de aproape 41 de milioane de euro și un profit de 15,3 milioane euro.
Varianta de proiect propusă de Martifer
Complexul Alezzi Beach Resort, cu 160 apartamente, a fost finalizat în 2016 în Mamaia Nord. El a fost urmat în 2019 de Nord 10 by Alezzi, care dispune de un număr total de 170 unități locative, iar în 2022 a fost finalizat complexul Alezzi Infinity Resort&SPA, cu peste 400 de apartamente, tot din Mamaia Nord.
CITEȘTE ȘI În București, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor a ajuns cu 10% mai mare. Prețurile în principalele orașe din țarăPrin firma Stop SRL, Costică Zelca mai deține și hotelurile de 4 stele Malibu, cu 150 de camere, și Oxford, cu 96 de camere, din Mamaia și celebrul Alezzi Yacht, cu o capacitate de 1.000 de persoane la bord.
Grupul Martifer a fost fondat în 1990 de frații Carlos și Jorge Martins, care încă dețin circa 48% din acțiuni, celălalt acționar principal fiind grupul Mota-Engil. În România, Martifer mai activează pe sectorul de energie și agricultură.
Grupul portughez a fost implicat în cea mai mare tranzacție cu teren agricol încheiată în 2021, când a vândut tânărului fermier Gheorghe-Mihai Dorobanțu 50 de hectare în Ariceștii Rahtivani pentru 30.000 de euro/hectar.