Fondatorii Dedeman cumpără, în oferta de preluare, 5,6% din acțiunile Cemacon și depășesc nivelul de deținere de 50% din capital

Fondatorii Dedeman cumpără, în oferta de preluare, 5,6% din acțiunile Cemacon și depășesc nivelul de deținere de 50% din capital
scris 15 mar 2018

PIF Industrial, companie deținută de frații Adrian și Dragoș Pavăl, fondatorii Dedeman, a achiziționat, în cadrul ofertei publice de preluare derulată la Cemacon Zalău, 5,6% din titlurile companiei, pentru care a plătit 3,51 milioane lei. Societatea care a inițiat operațiunea de piață a ajuns să controleze, împreună cu Dedeman, peste 50% din titlurile prducătorului de cărămidă.

Frații Adrian și Dragoș Pavăl au obținut pachetul de control de peste 50% din acțiunile producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON), în urma ofertei publice obligatorii de preluare derulată în perioada 22 februarie – 14 martie.

Urmărește-ne și pe Google News

În cadrul operațiunii de piață PIF Industrial, firmă controlată de familia Pavăl, a achiziționat 6,39 milioane acțiuni Cemacon, reprezentând 5,61% din capitalul social, conform unei notificări către bursă a intermediarului BT Capital Partners. Oferta pentru care participarea a fost de numai aproximativ 10% din pachetul de 63,27 milioane acțiuni țintit s-a realizat la prețul de 0,55 lei/acțiune, cu 14,59% sub prețul de închidere de ieri, de 14,59 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea tranzacției la 3,51 milioane lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO O nouă tranșă din apartamentele complexului Mediteraneo, intrat în faliment, a fost scoasă la vânzare. Ce prețuri sunt cerute CITEȘTE ȘI FOTO O nouă tranșă din apartamentele complexului Mediteraneo, intrat în faliment, a fost scoasă la vânzare. Ce prețuri sunt cerute

Cu noul pachet, frații Pavăl ajung la o deținere de 50,10% din acțiunile Cemacon prin intermediul PIF Industrial și Dedeman SRL. Alți acționari semnificativi în companie sunt Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief, entitate controlată de grupul bancar austriac Erste și care avea o deținere de 33,00% în urma conversiei unei datorii a Cemacon către BCR, și CIT Resources, societatea care a administrat redresarea societății în criză și care avea 15,29% din titluri.

La prețul ofertei de preluare, capitalizarea de piață a Cemacon este de 62,69 milioane lei (13,35 milioane euro). Afacerile Cemacon au crescut cu 8% anul trecut, de la aproape 87 milioane de lei la peste 94 milioane de lei, iar câștigul net a urcat cu 58%, până la 13,2 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
cemacon
dragos paval
bvb
bursa
bt capital partners