Familia lui Patriciu a ieșit din proiectul imobiliar de 300 milioane euro care urma să fie dezvoltat cu Immorent la Străulești

Familia lui Patriciu a ieșit din proiectul imobiliar de 300 milioane euro care urma să fie dezvoltat cu Immorent la Străulești
scris 15 sep 2015

Familia omului de afaceri Dinu Patriciu a ieșit din compania care voia să dezvolte un proiect imobiliar în zona Străulești împreună cu Erste Immorent Group România, participațiile deținute de fratele lui Patriciu, Șerban Patriciu și o firmă administrată de acesta fiind preluate tot de către Immorent.

Astfel, firma Străulești Property Development, prin care Dinu Patriciu intenționa să dezvolte împreună cu Immorent un proiect de 300 de milioane de euro, este deținută acum de două vehicule e investiții aparținând grupului Erste Immorent Group România, IR CEE Project Development Holding și Subholding Immorent, ambele din Austria.

Urmărește-ne și pe Google News

IR CEE Project Development a preluat în luna august participațiile deținute de Șerban Patriciu și de firma Astra Investiții Imobiliare, administrată de Patriciu și deținută de compania Dinu Patriciu Global Property, în total 50% din capital.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Erste Immorent nu au dorit să comenteze informațiile.

Patriciu și Immorent au creat în 2008 un parteneriat pentru realizarea proiectului Smart Cie Erste Bank. Proiectul urma să fie dezvoltat pe un teren de 4,5 hectare,  în apropierea lacului Băneasa, iar  suprafața întregului proiect era estimate la 150.000 metri pătrați construiți.ty, investiție estimată la 300 milioane euro, iar finanțarea proiectului urma să fie asigurată d

Ansamblul era proiectat să cuprindă clădiri de birouri de clasa A (50.000 metri pătrați), spații comerciale și locuințe (100.000 metri pătrați). Planurile Smart City includeau și noul sediu al Rompetrol  - o clădire turn cu înălțimea de 110,7 metri, deși la acea vreme compania nu mai era deținută de Dinu Patriciu.

Terenul din Străulești a fost subiectul unor litigii care au fost finalizate în favoarea investitorilor.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat anul trecut, a cumpărat la sfârșitul anului 2008, fondul de investiții Fabian care avea în portofoliu șase clădiri de birouri din București cu o suprafață cumulată de peste 70.000 mp și jumătate din ansamblul rezidențial New Town Residence din zona Dristor.

Prin alte două achiziții, două fonduri de investiții listate pe bursa de la Londra - Deutsche Land și Rutley - care nu aveau proprietăți în România, ci pe piețe precum Germania, Polonia sau Suedia, Patriciu a ajuns la un portofoliu imobiliar de 1,3 miliarde de euro în România și în străinătate, finanțat în mare proporție cu bani de la bănci.

Afacerea imobiliară care a fost reunită sub numele Dinu Patriciu Global Properties.

Portofoliul imobiliar din București este administrat acum de firma Adval Asset Management, fondată de oameni care s-au ocupat și anterior de portofoliul deținut de Patriciu.

Compania administrează active în valoare de 126 milioane de euro, cu o suprafață totală de aproape 100.000 mp, respectiv clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center, Adevărul Office & Print Center, Evo Center One, New Town Residence, Berthlot Villa, un parc logistic în Pantelimon și un teren de 11.000 metri pătrați în Poiana Brașov. 

Averea lui Dinu Patriciu este intens disputată în instanțe de urmașii săi, printre care fiicele și soția. Mai mult, creditori ai omului de afaceri, dar și instituții de stat, precum Ministerul Finanțelor și unitățile din subordine, s-au îndreptat, în instanță împotriva moștenitorilor, în vederea recuperării datoriilor pe care Dinu Patriciu le avea, fie direct, fie prin intermediul companiilor sale. Teoretic, instanțele au interzis înstrăinarea bunurilor deținute de Dinu Patriciu, până la soluționarea definitivă a acestor litigii.

viewscnt
Afla mai multe despre
patriciu
erste
proiect
imobiliare