EXCLUSIV Terenul fostei fabrici Helitube reintră pe piață. Tranzacția prin care Mitiska a cumpărat fosta platformă industrială a fost anulată

EXCLUSIV Terenul fostei fabrici Helitube reintră pe piață. Tranzacția prin care Mitiska a cumpărat fosta platformă industrială a fost anulată
scris 23 aug 2019

Terenul fostei fabrici Helitube din cartierul bucureștean Colentina urmează să fie scos, din nou, la licitație, cu un preț de pornire de 18,5 milioane euro, după ce judecătorii Curții de Apel Ploiești au dispus anularea tranzacției prin care grupul belgian Mitiska își adjudecase fosta platformă industrială cu 16,8 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În vara anului trecut, la un deceniu distanță de momentul în care dezvoltatorul belgian Bel Rom plănuia să construiască pe terenul de aproape 9 hectare al fabricii Helitube un mall și clădiri de birouri în valoare de 100 de milioane de euro, un alt grup belgian, Mitiska, își adjudeca la licitație proprietatea la un preț de trei ori și jumătate sub cel plătit în 2008 de Bel Rom.

Proprietatea a fost vândută către Bel Rom de o firmă a omului de afaceri Corneliu Găvăneanu, la un preț estimat la 60 milioane de euro.

Fondul belgian de investiții Mitiska, care deține 21 parcuri de retail în România, a cumpărat terenul de la firma Bel Rom Nouă, aflată în faliment din 2016. Creditorul majoritar al firmei falimentare, o companie deținută de SIF Banat Crișana – care dorește să cumpere proprietatea, a contestat însă licitația și a obținut anularea tranzacției. Ulterior, creditorul majoritar a obținut și amânarea inițierii procedurilor de revânzare a terenului până după data de 15 iunie 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție: Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, intră în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, intră în România

„Procedura de valorificare a activului Bel Rom urmează a fi reluată, lichidatorul judiciar urmând să realizeze toate formalitățile necesare în acest sens, inclusiv publicitatea aferentă. Prealabil organizării procedurii de valorificare, vor fi făcute publice toate informațiile aferente, inclusiv prețul de pornire”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții PWC Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al firmei care deține terenul Helitube.

Instanța a dispus reluarea procedurii de valorificare a terenurilor firmei prin licitație publică cu prețul de pornire de 18,5 milioane de euro, plus TVA, potrivit informațiilor Profit.ro.

Dezvoltatorii și investitorii imobiliari au realizat anul trecut, în București, achiziții de terenuri cu o valoare cumulată de circa 245 de milioane de euro, inclusiv tranzacționarea Helitube, ceea ce a reprezentat un record al ultimilor zece ani, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

EXCLUSIV Fondatorii brandurilor Exotique și Musette au avizat vânzarea unei părți din fosta fabrică Dâmbovița către grupul IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorii brandurilor Exotique și Musette au avizat vânzarea unei părți din fosta fabrică Dâmbovița către grupul IKEA

Belgienii de la Mitiska au ajuns să dețină în România centre comerciale cu o suprafață comercială utilă de circa 95.000 metri pătrați și o valoare de peste 100 milioane euro. Proprietățile lor sunt amplasate în orașe precum București, Arad, Sibiu, Iași, Ploiești, Buzău, Deva, Medgidia, Reșița, Slobozia sau Mediaș.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste un miliard de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, familia antreprenorului Jan De Clerck - proprietarul Alinso, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor sau Yves Weerts.

viewscnt
Afla mai multe despre
helitube
mitiska
bel rom
corneliu găvăneanu