EXCLUSIV SURPRIZĂ Rețeaua românească de birouri de proximitate Nooka Space, vândută unui investitor din Africa de Sud. Act care indica perspectiva insolvenței/lichidării

EXCLUSIV SURPRIZĂ Rețeaua românească de birouri de proximitate Nooka Space, vândută unui investitor din Africa de Sud. Act care indica perspectiva insolvenței/lichidării
scris 24 apr 2024

Rețeaua românească de birouri de proximitate Nooka Space, dedicată angajaților care lucrează de acasă, a fost vândută unei companii din Africa de Sud, la scurt timp după ce își anunțase un plan de expansiune internațională, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii Nooka Space, Cosmin Țîrvuloiu (46,39%), Teodora Mocian (35,08%), Sergiu Roșca (12,27%), Alexandru Boghiu (2,46%), Alexandru Liono (2,46%) și Doru-Adrian Chiruță (1,34%), sunt acum pe finalul procesului de vânzare a acțiunilor pe care le dețin unei companii din Africa de Sud, potrivit informațiilor transmise Profit.ro de Alexandru Boghiu, co-fondator al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

El nu a dorit să comenteze, momentan, decizia, precizând că va fi o comunicare oficială în perioada următoare.

Boghiu a fost mandatat anterior să trimită tuturor acționarilor ofertele de achiziționare a pachetelor de acțiuni Nooka primite. În cazul în care nu s-ar fi ajuns la un consens cu privire la acceptarea ofertelor prezentate, ar fi început demersurile în vederea deschiderii procedurii de insolvență/lichidare a societății, indică documente analizate de Profit.ro.

Compania a anunțat, în toamna anului trecut, că are în curs de finalizare o nouă rundă de investiții în valoare de 2 milioane de euro susținută de acționarii actuali și de noi parteneri, cu scopul susținerii expansiunii internaționale în piețe precum Portugalia, Italia, dar și pe aeroporturi.

EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri

Tot atunci a fost numită și Irina Leca în poziția de CEO al companiei. Leca este antreprenor în serie, co-fondator Vector Watch, cu experiență în companii precum Fitbit și Google.

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman

Compania a investit în două produse: Nooka Cube și Nooka Air One, concepute special atât pentru interior, cât și pentru exterior, și pregătea un produs pentru zonele de așteptare din aeroport.

Rețeaua Nooka Space a fost înființată în anul 2020 și se definește ca prima rețea din lume de birouri inteligente, complet echipate, conectate la WiFi, pentru persoanele care lucrează de la distanță. În ultima comunicare publică, Nooka Space anunța că operează în 10 țări precum România, Olanda, Austria, Germania, Irlanda și Elveția.

Harta cu birourile Nooka Space de pe site-ul companiei indică 13 amplasamente în România, în București (4), Cluj-Napoca (6), Sibiu (2) și Timișoara (1). Cabinele Nooka Space sunt localizate, de regulă, în apropierea mall-urilor.


Birourile de proximitate Nooka Space pot fi amplasate în diverse locații, cum ar fi: zone rezidențiale, cafenele, aeroporturi, mall-uri, lanțuri hoteliere, spații de co-working și co-living, centre de afaceri și centre expoziționale, benzinării sau zone centrale ale orașelor.

Cine sunt acționarii Nooka Space

Cosmin Țîrvuloiu (53 de ani) este cel mai mare acționar al Nooka Space. El este un angel investor implicat în afacerile Pluria (cu spații de birouri flexibile în București și marile orașe), Volt Evse Distribution (stații de încărcare pentru mașini electrice) și Beesers (servicii medicale la domiciliu). El mai deține două parcuri fotovoltaice și a mai dezvoltat o serie de proiecte rezidențiale.

Țîrvuloiu a fost pe lista proprietarilor de terenuri pe care se află Parcul Verdi și pe care Primăria Capitalei i-a plătit în 2019 cu circa 50 de milioane de euro pentru a răscumpăra proprietățile. Anul trecut, s-a asociat cu familia Ioana Carmen și Cornel Petruț Ion, parteneri de afaceri ai lui Alin Niculae (proprietarul Oscar Downstream), cu scopul dezvoltării unui proiect rezidențial major în locul fostului angro Apromatco din apropierea mall-ului Plaza România.

Teodora Mocian este co-fondatoare a Nooka Space și director financiar al acesteia. Ea a mai pus bazele asociației profesionale PropTech Romania, concentrată pe tehnologie în imobiliare.

FOTO Sud-africanii de la MAS Real Estate pregătesc transformarea Militari Shopping în cel mai mare mall din București CITEȘTE ȘI FOTO Sud-africanii de la MAS Real Estate pregătesc transformarea Militari Shopping în cel mai mare mall din București

Sergiu Roșca (54 de ani) este unul dintre fondatorii GapMinder – un fond de investiții destinat companiilor de tip start-up din sectorul tehnologiei.

Alexandru Boghiu (42 de ani) s-a implicat în paralel cu Nooka Space și în dezvoltarea administratorului de avere Mavers și a lucrat anterior ca director de tehnologie în cadrul companiei de consultanță imobiliară CBRE.

VIDEO Daniel Dines, fondatorul UiPath, în dialog inedit cu One United: Când te duci să vezi clădirea ASE sau alte clădiri din față, este păcat că arată atât de urât...Business tips pentru antreprenori CITEȘTE ȘI VIDEO Daniel Dines, fondatorul UiPath, în dialog inedit cu One United: Când te duci să vezi clădirea ASE sau alte clădiri din față, este păcat că arată atât de urât...Business tips pentru antreprenori

Bistrițeanul Doru-Adrian Chiruță (40 de ani) este cunoscut ca fondator al firmei Mx Host, actualul cyber_Folks, care a ajuns să găzduiască pe servere proprii peste 50.000 de site-uri, printre care unele de companii mari și instituții publice din România.

În luna martie a anului trecut, frații Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan, investitori și antreprenori în serie, au ieșit din business-ul Nooka Space. 

Piață problematică

Piața închirierilor de sedii pentru birouri traversează o perioadă de scădere, caracterizată prin ofertarea pe piață a unor spații reduse cu circa 60% față de cât se cereau în urmă cu 3 ani. Cererea medie în piața de închirieri birouri a scăzut, de la 2.000 metri pătrați în anii 2015-2020, la 700-800 metri pătrați.

EXCLUSIV Lege pregătită pentru crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT, listate la bursă și scutite de impozite. Și statul poate înființa astfel de firme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lege pregătită pentru crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT, listate la bursă și scutite de impozite. Și statul poate înființa astfel de firme

Tendința generală este de restrângere a activității companiilor în spații mai mici, pe măsură ce munca de acasă devine o normă.

Asta înseamnă că lucrul din afara biroului, restrângerea multor companii cu spații redundante, dar și alți factori au condus la reducerea dimensiunii tranzacției medii. Fragmentarea spațiilor ocupate de marile corporații în sedii mici are loc în circa un sfert din spațiile mordene din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
nooka space