EXCLUSIV Proprietarii Militari Residence au cumpărat și pregătesc relansarea complexului Lebăda din Deltă, fost al lui Vîntu. Angajați din Sri Lanka și Filipine, idee de prim cazinou în Deltă pentru a aduce străini

EXCLUSIV Proprietarii Militari Residence au cumpărat și pregătesc relansarea complexului Lebăda din Deltă, fost al lui Vîntu. Angajați din Sri Lanka și Filipine, idee de prim cazinou în Deltă pentru a aduce străini

Restaurant Lebada

scris 15 apr 2019

Oamenii de afaceri Iulian Robu și Constantin Căpățână, cunoscuți pentru dezvoltarea complexului rezidențial Militari Residence din București, vor lansa în luna mai Lebada Luxury Resort & SPA, rezultat în urma renovării și extinderii fostului complex hotelier Lebăda din localitatea Crișan, situat pe brațul Sulina din Delta Dunării. Investiția în această afacere a depășit 20 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro, și vine într-un moment în care se rediscută legea ce scutește de impozite și taxe terenurile și construcțiile din Deltă utilizate pentru jocuri de noroc. 

Baba în China și la Artmark CITEȘTE ȘI Baba în China și la Artmark
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorii au cumpărat proprietatea în toamna anului 2017 la o licitație organizată de ANAF în vederea valorificării mai multor proprietăți confiscate de la Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul FNI. Statul a reușit să recupereze circa 4,2 milioane de euro de pe urma vânzării complexului Lebăda și a complexului Sulina. Proprietatea mai valoroasă a fost Lebăda, care a avut un preț de pornire a licitației de 1,6 milioane de euro și a fost adjudecată la peste 3 milioane de euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Sorin Ovidiu Vântu cumpărase complexul Lebăda la începutul anilor 2000 cu gândul să renoveze hotelul, însă nu a mai finalizat investiția. Iulian Robu și Constantin Căpățână au preluat proprietatea amplasată în inima rezervației naturale Delta Dunării, pe brațul Sulina, la intersecția cu Dunărea Veche în localitatea Crișan, la mila 13,5. Complexul dispune de un teren de aproape patru hectare și, pe parcursul anului trecut, suprafața construcțiilor a fost extinsă cu aproximativ 65%. Astfel, de la circa 3.500 de metri pătrați, complexul a ajuns la circa 5.700 de metri pătrați și peste 200 de spații de cazare, dintre care 140 destinate oaspeților și restul angajaților. Investitorii au folosit aproape la maxim Coeficientul de Utilizare al Terenului, stabilit de autorități la 15%.

Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse CITEȘTE ȘI Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse

În urma renovării și extinderii, unitățile de cazare ale Lebăda Luxury Resort & SPA vor fi  clasificate la 4 și 5 stele. Spațiile de cazare din structura hotelieră a vechiului complex, care a fost renovată, au suprafețe care nu permit clasificarea la 5 stele, ci doar la 4 stele. Complexul poate caza până la 400 de oaspeți în camere single, duble și apartamente. Camerele au între 18 metri pătrați și 36 metri pătrați, iar apartamentele pot ajunge la 110 metri pătrați. Prețurile variază între 80 euro/noapte pentru o cameră single cu un pat și 290 de euro pentru un apartament VIP cu grădină și două paturi pentru patru persoane.

SURSA FOTO: Facebook Laurențiu Niculae

SURSA FOTO: Facebook Laurențiu Niculae

„Avem o clădire cu destinația de cazinou, dar așteptăm reglementările în vigoare. Am contactat trei furnizori de servicii pentru echipamente de cazinou și am primit trei oferte. La ofertele primite, din calculele noastre nu iese profit. Costurile de licență, de autorizare, sunt foarte mari. Noi ne-am dori să avem un cazinou, pentru că resortul va fi clasificat la 5 stele și ar aduce o plus valoare. Ar fi un instrument de marketing pentru a atrage turiștii străini. În Deltă nu mai sunt alte cazinouri. Dacă nu va fi cazinou, va fi un club“, spune pentru Profit.ro Laurențiu Niculae, general manager Lebăda Luxury Resort & SPA.

Investiția apare într-un moment în care comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au reluat dezbaterile pe proiectul legislativ inițiat în 2017 de senatorul PSD Șerban Nicolae care propune scutirea de taxe și impozite pentru terenurile și construcțiile din Delta Dunării utilizate, printre altele, pentru jocuri de noroc. Puteți consulta proiectul aici.

EXCLUSIV Proprietarii Militari Residence au cumpărat și pregătesc relansarea complexului Lebăda din Deltă, fost al lui Vîntu. Angajați din Sri Lanka și Filipine, idee de prim cazinou în Deltă pentru a aduce străini

 

Complexul mai beneficiază de piscină cu apă sărată, un centrul SPA, jacuzzi și două saune, dar și de trei restaurante internaționale coordonate de Chef Bogdan Piele, care lucrează și la Militari Residence Ballroom și Aqua Garden din București.

„Peste două săptămâni vom face și un test de stres al complexului să ne asigurăm că totul funcționează optim. Am recrutat și angajați din străinătate. Lucrăm cu două agenții de recrutare. Vom avea angajați din Sri Lanka și Filipine. Forță de muncă în Delta Dunării se găsește foarte greu“, spune Niculae.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018

El spune că pentru primele evenimente va avea un grad de ocupare de peste 90%, chiar dacă nu a făcut nicio campanie de promovare, iar asta pentru că primii clienți sunt dintre cunoscuții companiei.

SURSA FOTO: Facebook Laurențiu Niculae

SURSA FOTO: Facebook Laurențiu Niculae

Iulian Robu și Constantin Căpățână, finul și nașul, s-au lansat puternic pe piața dezvoltărilor imobiliare tocmai în timpul crizei. Ei au comasat o serie de parcele de teren din satul Roșu, comuna Chiajna, la limita cartierului Militari din București, și au început să construiască blocuri în timpul crizei. Costurile reduse de construcție le-a permis să avanseze prețuri de circa 600 de euro/metru pătrat, de trei ori mai mici față de cele practicate de investitorii străini care construiseră înainte de criză. Cei doi ajunseseră la un ritm de vânzări de 80-100 de unități pe lună, în timp ce concurenții aveau vârfuri de abia 20 de locuințe pe lună.

Între timp, complexul Militari Residence a ajuns la 90 de blocuri construite, cu 11.000 de apartamente, și o comunitate de 17.000 de locuitori. Căpățână și Robu s-au extins în 2015 cu un nou proiect rezidențial lângă parcul Tinereului din București, unde au construit peste 300 de apartamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
militari residence
complex lebada delta dunarii
lebada luxury resort & spa
iulian robu
constantin capatana