Daniela Iftimoaie, proprietara distribuitorului de condimente din industria cărnii Compania Română de Auxiliare, și Anca Bartha, managerul Palatului Ghica din centrul Bucureștiului, pregătesc vânzarea unui teren de 2,79 hectare pe care îl dețin lângă Școala Franceză din nordul Bucureștiului.
„Suntem la începutul procesului de avizare pentru un ansamblu mixt cu locuințe și spații comerciale. Vor fi în jur de 48.000 de metri pătrați construiți, suprafață ce va fi împărțită între locuințe și spații comerciale. După obținerea Planului Urbanistic de Detaliu vom promova terenul la vânzare. Nu respingem nici ideea de a atrage niște investitori alături de care să dezvoltăm, dar prima opțiune este vânzarea“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniela Iftimoaie, care este și președinta comisiei Fundația Rotary International.
UPDATE ora 11:00 În urma publicării articolului, proprietarii terenului au revenit asupra declarațiilor menționând că vânzarea terenului nu mai este de actualitate
Cele două femei de afaceri gestionează firma Romanian Financial Consulting Group, care a primit, recent, de la Primăria Sectorului 1 un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu mixt cu locuințe, birouri și spații comerciale pe strada Padina nr. 2-10, lângă Școala Franceză și Academia de Poliție, o zonă cu multă verdeață care atrage proiecte imobiliare de lux.
Investitorii au obținut încă din 2016 avizul primăriei pentru un Plan Urbanistic Zonal ce permitea construirea pe o înălțime de 11 etaje, cu ultimele trei caturi retrase.
Anca Bartha este soția omului de afaceri elvețian de origine română Emeric Bartha, unul dintre fondatorii centrului de afaceri World Trade Center din București și proprietarul Palatului Ghica Victoria, redeschis în vara lui 2017. Soții Bartha mai dețin și magazinul de decorațiuni interioare și exterioare Bell'Agio Casa. În 2011, Emeric Bartha a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.
Piața terenurilor pentru dezvoltări imobiliare din București a devenit extrem de efervescentă în ultimul an, cu tot mai mulți proprietari dornici să își valorifice loturi achiziționate cu ani în urmă.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele 10 luni ale acestui an au fost încheiate circa 441.000 de tranzacții, cu 8,2% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.