Omul de afaceri Andrei Ceaușescu, dezvoltatorul a peste 1.000 de apartamente sub brandul Sun Park în Sectoarele 3 și 4 ale Capitalei, a decis să iasă din zona de confort și să treacă la construcția de apartamente premium și chiar vile, după ce a constatat că pandemia a afectat semnificativ segmentul de jos al pieței rezidențiale. În acest sens, el a devenit, recent, proprietarul unei bucăți din fosta fabrică de pâine Vel Pitar din Berceni, unde va construi circa 350 de apartamente.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
„Cred că, în perioada următoare, se va dezvolta mult sectorul de case și proiectele adiacente zonelor comerciale puternice, cu proximitate față de metrou. Cred, de asemenea, că șomajul cauzat de pandemie va afecta bugetele din zona segmentului de locuințe ieftine. Din acest motiv am decis să intru pe aceast nou segment de piață“, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Ceaușescu, în prima sa discuție cu presa.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Investitorul a plătit circa 3,5 milioane de euro grupului New Century Holdings (NCH), coordonat la nivel local de Siminel Andrei, pentru un teren de 7.200 de metri pătrați, parte din fosta fabrică de pâine Vel Pitar, care s-a mutat în Chitila, așa cum a scris Profit.ro.
Vel Pitar și Romarta, ambele companii ale grupului NCH, dețineau în cartierul Berceni un teren în suprafață de circa 37.000 de metri pătrați pe care funcționa fabrica de pâine și sediul administrativ al Vel Pitar. Compania a vândut circa 30.000 de metri pătrați din teren, la un preț estimat de Profit.ro la circa 10 milioane de euro, către Kaufland și Lidl, care au demarat deja procesul de avizare necesar construcției unor magazine.
Ceaușescu spune că vrea să înceapă în prima parte a acestui an construcția unui bloc cu 11 etaje și aproximativ 350 de apartamente a căror prețuri de vânzare vor fi de 1.400 – 1.500 de euro/metru pătrat. La parterul și mezaninul clădirii vor fi amenajate spații comerciale pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, o parte fiind deja rezervată unei policlinici.
Proiectul este amplasat la aproximativ 1 kilometru distanță de mallul Sun Plaza. Lângă acest complex imobiliar, compania Shandong Dejian Group, înființată de statul chinez, pregătește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 460 de apartamente. Interesant este că Lidl Berceni este la 300 de metri distanță de viitorul magazin al retailerului german.
Extindere în nord
De curând, Andrei Ceaușescu a plătit către Vista Bank peste 2 milioane de euro pentru un teren de 8 hectare în Balotești, localizat pe malul lacului, lângă complexul turistic Laguna Verde. După obținerea Planului Urbanistic Zonal și a avizelor necesare, omul de afaceri vrea să construiască aici un ansamblu cu 350 de vile.
De asemenea, el se află în proces de acumulare de terenuri în planul doi al șoselei Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București, unde vrea să dezvolte câteva sute de apartamente premium. Proiectul va fi situat în spatele Belvedere Residences, dezvoltat de Gabriel Popoviciu, și de un viitor Kaufland.
Andrei Ceaușescu mai dezvoltă, alături de un partener, și ansamblul Olimp Sea View din stațiunea Olimp, în cadrul căruia va finaliza la sfârșitul acestui an 160 de apartamente, iar ulterior va continua cu o nouă etapă care va include alte câteva sute de unități, potrivit acestuia.
Nu a renunțat nici la zona care l-a consacrat, cartierul Titan. Aici mai deține un teren de circa 6.000 de metri pătrați mărginit de Lidl Brățării, ansamblul rezidențial Răsărit de Soare și complexul comercial Auchan Titan. Aici vrea să înceapă, tot anul acesta, un nou proiect rezidențial.
Printre cele mai noi ansambluri rezidențiale finalizate de Ceaușescu este Berceni Sun Park, cu 320 de apartamente, care face parte din aceeași categorie cu celelalte proiecte ale saleTitan Sun Park 1, 3, 4 și 7, din spatele fostei platforme Policolor, care cuprind un total de 19 blocuri cu 931 de apartamente.
Familia lui Andrei Ceaușescu a fost și proprietarul celebrului restaurant cu specific italian Gallo Nero de pe Calea Dorobanți, închis în 2019.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească și în ianuarie, cu un procent de 38% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 48.000 de contracte, fiind a șasea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în businessVolumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.