EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește o nouă clădire de birouri în cartierul corporatiștilor, unde sunt așteptate cele mai mari investiții imobiliare

EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește o nouă clădire de birouri în cartierul corporatiștilor, unde sunt așteptate cele mai mari investiții imobiliare
scris 15 feb 2023

Omul de afaceri Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari proprietari români de clădiri de birouri, pregătește construcția unei noi clădiri de birouri peste drum de complexul său Novo Park din Pipera, o zonă care a atras o serie de investitori de calibu precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popiviciu și One United  Properties și unde se află în construcție peste 3.000 de apartamente premium.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noua investiție urmează să se desfășoare pe un teren cu o suprafață totală de 7.600 de metri pătrați, care acum este utilizat ca parcare și amplasat între complexul rezidențial Belvedere Residences și viitorul proiect rezidențial Above al lui Gabriel Popoviciu.

Clădirea de birouri a lui Liviu Tudor va avea trei subsoluri pentru 198 de locuri de parcare și 12 etaje supraterane cu o suprafață închiriabilă de circa 24.000 de metri pătrați. Costul de investiție în acest proiect poate fi estimat la peste 24 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Familia Tănăsoiu s-a asociat cu doi antreprenori constănțeni și începe un proiect rezidențial lângă campusul universitar Ovidius din Constanța CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Tănăsoiu s-a asociat cu doi antreprenori constănțeni și începe un proiect rezidențial lângă campusul universitar Ovidius din Constanța

Imobilul propus este clasificat drept clădire foarte înaltă, având o înălțime de peste 63 de metri. Înălțimea de nivel pentru etajele 1-3 și 5-11 este de 3,96 metri și de 7,92 metri pentru parter, etajul 4 și etajul 12. Înălțimea liberă din interiorul birourilor va fi de 2,72 metri, iar spațiile complementare din parter și zonele de lobby vor avea înălțimea liberă de până la 6,68 metri, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Genesis Property, compania lui Liviu Tudor, nu au răspuns pe acest subiect.

Proiectul face parte din planul de viitor al dezvoltatorului, care momentan se concentrează pe renovarea Novo Park.

EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, pregătește demolarea fostei fabrici de încălțăminte Dâmbovița, fondată de industriașul Nicola Prodanof în 1910 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, pregătește demolarea fostei fabrici de încălțăminte Dâmbovița, fondată de industriașul Nicola Prodanof în 1910

Liviu Tudor a demarat anul trecut procesul de transformare a complexului Novo Park în Yunity Park, o investiție estimată la 50 de milioane de euro care ar urma să fie finalizată anul acesta.

În acest proces, s-au montat panouri fotovoltaice pe toate cele 7 clădiri din complex, acesta devenind primul parc de birouri care a implementat acest demers.


De asemenea, parcarea exterioară a complexului de birouri urmează a fi transformată într-o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, care se va întinde pe o suprafață totală de 7.500 de metri pătrați. Spațiul va include un amfiteatru dedicat evenimentelor outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri doar în gradene, dar și o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați unde angajații vor putea susține inclusiv întâlniri de lucru.

Novo Park are 75.000 de metri pătrați închiriabili și 1.100 de locuri de parcare. Chiriașii complexului sunt HP Inc România, Hewlett Packard Enterprise, DXC Technology, Infineon, Yokogawa, Luxoft, Sodexo și Garanti.

Prin Genesis Property, Liviu Tudor administrează două parcuri de afaceri: Novo Park din Pipera și West Gate din Militari, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 150.000 de metri pătrați, care îi conferă locul 5 în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri din țară.

EXCLUSIV Dragoș Vasile, distribuitorul tabletelor Vonino, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia. Terenul a fost pus sub sechestru în dosarul Economat, în care este cercetat și Marian Vanghelie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Vasile, distribuitorul tabletelor Vonino, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia. Terenul a fost pus sub sechestru în dosarul Economat, în care este cercetat și Marian Vanghelie

El mai deține și campusul studențesc West Gate Studios și trei spații de parcare ce oferă, în total, 950 de locuri. Familia Tudor are și producătorul de materiale de construcții Prefabricate Vest.

Înainte să devină dezvoltator imobiliar, Liviu Tudor a pus bazele primei firme de comunicații prin satelit din România, Digicom, și a lucrat ca inginer la Aerostar. Liviu Tudor are o diplomă de inginer în Aeronautică de la Institutul Politehnic din București, a urmat cursuri de specialitate la London Business School și deține un doctorat în management de la ASE București.

El este secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma, președintele Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România și președinte al European Property Federation, asociație care reunește proprietari de clădiri comerciale din Europa, și membru al World Presidents' Organization. De asemenea, este unul dintre cei 3 membri din România ai Comisiei Trilaterale.

Zonă fierbinte

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopany și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat pe malul Lacului Tei și pentru alte peste 700 de apartamente ce vor fi construite pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopany, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume

O mare parte din terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. Lângă terenul cumpărat de One United cu 20,6 milioane de euro, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până de curând, când, dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția unui ansamblu cu circa 600 de apartamente premium.

La rândul său, antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din Pipera, lucrează și el la două proiecte rezidențiale, unul cu 387 de apartamente și altul cu 119 apartamente. 

Tot în aceeași zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
liviu tudor