Omul de afaceri român de origine turcă Ibrahim Reyhan, proprietarul simigeriei Matei, una dintre cele mai extinse rețele de covrigării din România, își pregătește intrarea pe piața imobiliară cu un proiect rezidențial în Sectorul 3, București, și un parc de retail în Otopeni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Omul de afaceri deține un teren 1.500 de metri pătrați la intersecția străzii Liviu Rebreanu cu bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Biserica Adormirea Maicii Domnului Titan.
Planul pentru acest teren vizează construcția unui bloc cu două subsoluri, parter și 6 etaje și o suprafață desfășurată de circa 3.600 de metri pătrați.
„Anticipăm începerea lucrărilor pentru 2024. Vom avea aproximativ 50 de apartamente și spații comerciale la parterul blocului. Acesta este primul nostru proiect rezidențial. Mai pregătim un proiect de retail în Otopeni. Ambele proiecte sunt cam în același stadiu.
Piața imobiliară este, însă, cam descurajantă în această perioadă, în special pe rezidențial. Scumpirea gazelor, a energiei electrice, a creditelor determină oamenii să mai aștepte cu o eventuală achiziție imobiliară“, a declarat, pentru Profit.ro, Alina Reyhan, administratorul firmei dezvoltatoare.
Extras din PUD-ul aprobat de Primăria Sector 3
O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș și Iulian Iuga din Cluj.
Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.
Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.