EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Peter de Cuyper intră pe piața imobiliară românească printr-un proiect rezidențial amplu, dezvoltat alături de Andrei Sandu

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Peter de Cuyper intră pe piața imobiliară românească printr-un proiect rezidențial amplu, dezvoltat alături de Andrei Sandu

Peter de Cuyper (dreapta) și Andrei Sandu (stânga), alături de proiectul lor din Titan

scris 9 nov 2023

Omul de afaceri Peter de Cuyper, propulsat în rândul milionarilor belgieni după ce a vândut 85% din producătorul de sticle din plastic Resilux, cu fabrică și în România, a intrat pe piața imobiliară românească printr-o asociere cu antreprenorul Andrei Sandu, alături de care va dezvolta un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în cartierul bucureștean Titan, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro organizează astăzi Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

Cei doi investitori au cumpărat în decembrie 2022 un teren cu o suprafață de circa 12.000 de metri pătrați amplasat lângă Parcul Teilor din Sectorul 3. Terenul a aparținut firmei cu acționari iordanieni United Food Industries, intrată în faliment, și a fost vândut, inițial, la licitație în 2019 pentru 1,4 milioane euro, la jumătate din prețul de pornire al licitațiilor organizate în 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Atenor, susținut de milionari din Belgia, încearcă să vândă anul acesta complexul de birouri @Expo fondului Adventum. Cea mai valoroasă tranzacție pe birouri aflată în lucru acum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Atenor, susținut de milionari din Belgia, încearcă să vândă anul acesta complexul de birouri @Expo fondului Adventum. Cea mai valoroasă tranzacție pe birouri aflată în lucru acum
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Andrei Sandu și Peter Cuyper s-au asociat într-o firmă din care primul deține 60% din participații, iar al doilea 40%, și, în vara acestui an, au obținut aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu ce prevede realizarea unui ansamblu rezidențial cu tronsoane cuplate și înălțimi de la 6 la 12 etaje, plus două etaje subterane dedicate parcărilor.

„Planul este să obținem autorizația de construire până în septembrie anul viitor și după aceea să începem să construim, dacă vom avea și o stabilitate macroeconomică. Investiția în acest proiect a fost calculată la circa 27 de milioane de euro. Vor fi în jur de 400 de apartamente, spații comerciale și un centru educațional de 1.000 de metri pătrați. Vom folosi pentru dezvoltare și capital propriu și împrumut de la bănci“, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Sandu, proprietarul grupului imobiliar Media City. 

GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată

Media City a terminat în această zonă proiectul Titan Apartments, cu 160 de unități locative, vândute aproape integral.


În zona cartierului Titanul Nou s-au construit în ultimii ani mii de apartamente, în principal proiecte ale familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3.



Proiectul pregătit în Titan

Proiectul pregătit în Titan

Media City a mai finalizat, recent, și ansamblul Paladin Residence din Corbeanca, un ansamblu cu 160 de case individuale și duplex. A finalizat etapa întâi a ansamblului Ghica Apartments din Sectorul 2, cu 108 apartamente, și așteaptă autorizația de construire pentru faza a doua, cu 135 de unități.

Andrei Sandu mai este asociat cu dezvoltatorul orădean Prima Development Group în proiectul Alizee Residence din Sisești, unde este în curs de autorizare un proiect cu circa 1.000 de apartamente.


Familia De Cuyper, prin frații Peter și Dirk De Cuyper, a fost propulsată în rândul celor mai bogați belgieni după ce a încasat 282 de milioane de euro din vânzarea producătorului de sticle din plastic și preforme Resilux, care are o fabrică și în localitatea Dascălu din nordul Bucureștiului.

Producătorul belgian Resilux a fost cumpărat anul trecut de fondul de investiții Quva, al familiei lui Pascal Vanhalst, într-o tranzacție care a evaluat compania la 471 de milioane de euro. În urma tranzacției, Resilux a fost delistată de la Bursa Euronext din Bruxelles.

Familia De Cuyper, care a fondat Resilux și care deținea circa 57% din companie, a ajuns după această tranzacție pe locul 97 în topul celor mai bogați belgieni, realizat de publicația De Rijkste Belgen.

EXCLUSIV FOTO Gabi Zaharia, unul dintre fondatorii frufru, partener al industriașului Rainer Heubach, pregătește demolarea fostului sediu Conban pentru un proiect imobiliar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gabi Zaharia, unul dintre fondatorii frufru, partener al industriașului Rainer Heubach, pregătește demolarea fostului sediu Conban pentru un proiect imobiliar

Familia De Cuyper continuă să facă parte din consiliul de administrație al Resilux.

În 2017, familia De Cuyper a ratat vânzarea Resilux către fondul american Bain Capital, care a oferit 386 de milioane de euro pe companie, din cauza unor piedici puse de consiliul concurenței din Germania.

Resilux, fondată în 1994, are fabrici în Belgia, Spania, Elveția, Grecia, Rusia, Ungaria, Serbia, România și SUA.

Soldul investițiilor străine directe realizate de belgieni în România era de peste 2,6 miliarde de euro la finalul anului 2022, potrivit datelor centralizate de Banca Națională a României.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

viewscnt
Afla mai multe despre
peter de cuyper
andrei sandu
media city
resilux