WeWork, gigantul serviciilor de partajare a birourilor, a intrat în faliment

WeWork, gigantul serviciilor de partajare a birourilor, a intrat în faliment
scris 7 nov 2023

Gigantul serviciilor de partajare a birourilor WeWork, care se confruntă însă cu dificultăți, a depus o cerere de faliment, scrie Le Figaro.

„WeWork și unele dintre filialele sale au solicitat protecția împotriva falimentului în baza capitolului 11 și intenționează să solicite recunoașterea în Canada în conformitate cu Legea privind aranjamentele cu creditorii companiilor”, a anunțat grupul într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a adăugat că această procedură nu afectează filialele sale din afara celor două țări (SUA și Canada) și că „operațiunile sale la nivel mondial vor continua ca de obicei”. În termeni practici, procedura „Chapter 11” permite unei companii să își renegocieze datoriile cu creditorii săi și să prezinte un plan de reorganizare a activității sale, rămânând în același timp sub protecția legii, pentru o perioadă care se poate întinde pe mai mulți ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Gălățean, director operațional Goodwill Consulting: Pe programele pe care urmează să avem depuneri, interesul este uriaș. Se vede că lumea are această sete de finanțare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Gălățean, director operațional Goodwill Consulting: Pe programele pe care urmează să avem depuneri, interesul este uriaș. Se vede că lumea are această sete de finanțare

WeWork speră să negocieze o reducere „semnificativă” a datoriei sale. În special, grupul speră să folosească procedura pentru a „rezilia contractele de închiriere pentru o serie de locații” care nu îi aduc suficienți bani, adăugând că societățile care le dețin „au primit deja o notificare”. „Este timpul să privim spre viitor, abordând în mod agresiv problema contractelor noastre de leasing vechi și îmbunătățind semnificativ bilanțul nostru”, a declarat directorul general al grupului, David Tolley, citat în comunicat, pentru care „aceste măsuri ne vor permite să rămânem liderul mondial în domeniul spațiilor de lucru flexibile”.

Cum a anunțat Profit.ro, gigantul a vrut să intre și în România, dar a renunțat -  DETALII AICI

În august, prețul acțiunilor WeWork s-a apropiat de zero, după avertismentul companiei că ar putea întra în faliment, într-o inversare uluitoare a averii pentru o companie care a fost odinioară evaluată în mod privat la 47 de miliarde de dolari.

Compania susținută de SoftBank a fost în frământări încă de când planurile sale de a se lista la bursă în 2019 au eșuat, după ce investitorii au reacționat la pierderile sale considerabile, la deficiențele de guvernanță corporativă și la stilul de management al fondatorului de atunci, CEO-ul Adam Neumann.

Proiecte de producție de energie regenerabilă noi de aproape 1.300 MW, inclusiv unele ″rezervate″ de către OMV Petrom, au primit avize CITEȘTE ȘI Proiecte de producție de energie regenerabilă noi de aproape 1.300 MW, inclusiv unele ″rezervate″ de către OMV Petrom, au primit avize

Necazurile WeWork nu s-au atenuat în anii următori. Compania a reușit să se listeze la bursă în 2021 la o evaluare mult redusă, dar nu a obținut niciodată profit.

Principalul său susținător, conglomeratul japonez SoftBank, a alocat zeci de miliarde de dolari pentru a susține startupul, dar compania a continuat să piardă bani.

”WeWork a fost, probabil, cel mai exagerat startup din ultimii ani”, a declarat Steve Clayton, director pentru investiții în acțiuni la Hargreaves Lansdown.

De la listarea companiei, în octombrie 2021, acțiunile WeWork și-au pierdut aproape toată valoarea iar miercuri au fost tranzacționate la 13 cenți pe unitate, pentru o evaluare de aproximativ 260 de milioane de dolari.

Numeroși directori au plecat, inclusiv CEO-ul Sandeep Mathrani în mai și trei membri ai consiliului de administrație.

Aquila – achiziție de 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Aquila – achiziție de 3 milioane de euro

Modelul de afaceri al companiei presupune luarea de contracte de închiriere pe termen lung și închirierea de spații pe termen scurt.

Compania s-a extins rapid de-a lungul anilor, dar pandemia globală de coronavirus a făcut ca spațiul de birouri comun să fie mai puțin atrăgător.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
wework
faliment