EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță se extinde agresiv. Plănuiește un mega-proiect de 150 milioane euro lângă autostrada A3

EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță se extinde agresiv. Plănuiește un mega-proiect de 150 milioane euro lângă autostrada A3
scris 5 nov 2024

Omul de afaceri Ionuț Negoiță, fost proprietar al echipei de fotbal Dinamo, intenționează să înceapă, la primăvară, construcția unui nou mega-proiect rezidențial, în Pipera, pentru care sunt planificate circa 2.000 de apartamente și care marchează ieșirea din zona de confort a Sectorului 3, unde și-a concentrat investițiile în ultimii ani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Dorim să ne extindem. Sperăm ca în primăvară să obținem autorizația de construire pentru proiectul din Pipera. Lângă proiectul Domus Confort Residence pe care l-am făcut în Voluntari, între autostradă și lac, mai aveam teren și am mai cumpărat.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață

De 7-8 ani tot lucrăm la compactări și la Planul Urbanistic Zonal. Acum avem circa 10 hectare. Vrem să facem blocuri cu apartamente, în jur de 2.000 de unități locative, etapizat. În primăvară intenționăm să începem cu o primă etapă cu 700-800 de apartamente, al căror cost de dezvoltare este estimat la 50-60 de milioane de euro“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Negoiță.

Planul de expansiune în afara Sectorului 3 este evidențiat și de recenta achiziție a terenului fostei fabrici Cesarom din zona Preciziei a Bucureștiului, prezentată în premieră de Profit.ro, unde Negoiță intenționează să construiască în jur de 3.000 de apartamente.

CONFIRMARE FOTO Ginerele milionar al premierului Viktor Orbán va cumpăra o mare clădire în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Ginerele milionar al premierului Viktor Orbán va cumpăra o mare clădire în România

Familia Negoiță a dezvoltat în perioada 2005-2007 ansamblul rezidențial Domus Confort Residence, format din 320 de vile și 80 de apartamente, care ocupă un teren de circa 7 hectare. Acesta a fost primul proiect rezidențial dezvoltat de familia Negoiță.


În ultimii ani, lângă acest proiect s-au mai construit centrul comercial Lemon Retail Park și un magazin Lidl.

FOTO Tranzacție - Tomah Kahled se extinde pe piața hotelieră. A cumpărat hotelul cu istorie zbuciumată ExpoCenter, pe care l-a deținut și George Pădure, și vrea să mai construiască unul lângă Sir Orhideea CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Tomah Kahled se extinde pe piața hotelieră. A cumpărat hotelul cu istorie zbuciumată ExpoCenter, pe care l-a deținut și George Pădure, și vrea să mai construiască unul lângă Sir Orhideea

De cealaltă parte a lacului Șăulei, spre Bulevardul Pipera, omul de afaceri George Becali, proprietarul clubului de fotbal FCSB, a vândut, în ultimii ani, o serie de terenuri unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi, Dumitru Dragomir, fotbalistul Florin Tănase, familiei Ionica și Gelu Pașalău, fostului deputat democrat Mihail Solcan din Republica Moldova și lui Francisco Rubio Garcés, fostul proprietar al echipei de fotbal Numancia din Spania, în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 70 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro.

Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă. Pe terenuri ce au aparținut lui George Becali pregătesc acum proiecte rezidențiale și Steven Herring – unul dintre cei mai bogați sud-africani, și Amset Prodexim.

EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață

Aceste proprietăți sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier sau Altex.

Cu acest proiect, Ionuț Negoiță se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.


Acesta este primul proiect rezidențial de anvergură inițiat în ultimii ani de familia Negoiță în afara Sectorului 3. Marile proiecte ale familiei Negoiță sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 5.700 de apartamente din cele 11.000 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.

În trecut, frații Ionuț și Robert Negoiță au mai dezvoltat proiecte rezidențiale și în Sectorul 4, în Pipera și Popești-Leordeni.

Ionuț Negoiță mai gestionează acum alte 3 șantiere, în paralel. Are HILS Sunrise cu 704 apartamente, care se construiește pe terenuri cumpărate de la IKEA, faza întâi din HILS Republica, cu 370 de apartamente, în locul fostelor fabrici Republica și Tubinox, și prima etapă a HILS Titanium, cu 496 de apartamente, care se ridică în locul unei foste fabrici de cărămidă. Toate sunt grupate în estul Capitalei.

În această zonă, familia Negoiță a mai dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe, HILS Pallady, cu 1.908 apartamente și HILS Brauner, cu 1.336 de apartamente.

Tot pe bulevardul Pallady, familia Negoiță urmează să finalizeze achiziția fostei platforme chimice Chimopar, care cuprinde circa 25 de hectare de teren. Valoarea acestei tranzacții este de 25,6 milioane euro.

EXCLUSIV Gigant deținut de un magnat britanic cu legături strânse cu Familia Regală cumpără în România primele sale două mall-uri plus un pachet de parcuri retail. Tranzacție de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigant deținut de un magnat britanic cu legături strânse cu Familia Regală cumpără în România primele sale două mall-uri plus un pachet de parcuri retail. Tranzacție de 100 milioane euro

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior. Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele două hoteluri din grupul RIN, care totalizează 365 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, clinica privată Medikali a soției sale, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.


Numărul locuințelor finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an a fost mai mic cu aproximativ 23%, comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a lui 2023.

EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe

Compania de consultanță imobiliară SVN România a estimat că în 2024 ar putea fi livrate aproximativ 17.500 de locuințe noi în București și împrejurimi, în funcție de respectarea graficelor de dezvoltare, un rezultat care, dacă s-ar înregistra, ar marca o scădere de circa 16,5% față de volumul de livrări înregistrat în 2023.

În același timp, numărul caselor și apartamentelor vândute în București și împrejurimi în primele opt luni din acest an este în creștere cu aproape 19% față de perioada similară a anului anterior.

„Suprafața autorizată spre construire în proiecte rezidențiale s-a redus la aproximativ jumătate în ultimii ani în București, într-un context de creștere anuală a numărului de locuințe vândute cu peste 25% în primele șase luni din acest an. Scăderea numărului de locuințe noi finalizate pe o perioadă de mai mulți ani, coroborată cu creșterea tranzacțiilor, va duce la o creștere semnificativă de prețuri, Cluj – Napoca fiind un exemplu în acest sens. Piața rezidențială din București trece în prezent prin cel mai bun moment din punct de vedere al accesibilității cumpărării unei noi locuințe, însă această situație nu se va menține dacă parametrii actuali ai pieței rămân neschimbați”, consideră Victor Vremera, COO SVN Romania.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ionut negoita
proiect pipera