Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri de tip boutique în centrul Bucureștiului, în care să își extindă conceptul H Private cu un al doilea amplasament, scop în care a recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu, fost director la Gran Via, pentru a coordona închirierea spațiilor comerciale ale companiei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În calitate de Director de Leasing, Ana-Maria Nemțanu va coordona activitățile de închiriere pentru portofoliul comercial al companiei care cuprinde în prezent o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați de spații de birouri și spații comerciale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Hagag se uită și către noi achiziții, și nu doar la terenuri care pot acomoda dezvoltări rezidențiale, ci și la clădiri de birouri boutique, amplasate în zone centrale sau adiacente centrului. Avem în vizor mai multe astfel de clădiri și ne-am propus să continuăm activitățile de prospectare, mai ales în ideea în care, ținând cont de succesul primului centru de business, ne dorim să extindem conceptul H Private cu o a doua locație.
Dar vom veni cu noutăți în acest sens când vom identifica clădirea potrivită“, a declarat, pentru Profit.ro, Ana-Maria Nemțanu, care anterior a fost director de vânzări al dezvoltatorului cu capital spaniol Gran Via.
Hagag a dezvoltat produsul H Private în 2022 în cadrul clădirii sale de birouri H Tudor Arghezi 21 din zona Universitate a Bucureștiului. Acesta a fost dezvoltat pe baza cererii pentru spații de birouri de dimensiuni mai reduse și, în special, pentru centre de afaceri de tip boutique.
„Ne-am propus ca până la finalul trimestrului al treilea să atingem gradul maxim de ocupare pentru proiectul nostru de birouri din zona Universitate - H Tudor Arghezi 21. Ne concentrăm, de asemenea, și pe menținerea unui grad de ocupare ridicat al Centrului de Business H Private Arghezi, unde urmărim să menținem constant ocupanța la cel puțin 85%“, a adăugat Nemțanu.
Ea a mai menționat că Hagag este în discuții cu nume internaționale sonore care vizează intrarea pe piața românească prin intermediul spațiilor de retail disponibile în proiectul H Știrbei Palace. Pentru renovarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei, dezvoltatorul a alocat un buget de 20 de milioane de euro.
„Lucrările la H Știrbei Palace avansează în ritm alert, iar mare parte din spațiile disponibile sunt deja pre-închiriate. Mă bucur să confirm că există un interes foarte ridicat pentru această proprietate, inclusiv din partea unor nume internaționale sonore care vizează intrarea pe piață românească, și că suntem în discuții, la acest moment, cu mai mulți potențiali chiriași. Așadar, avem încredere că finalizarea lucrărilor ne vă găsi cu un grad de ocupare de 100%. Ana-Maria Nemțanu
Un alt proiect comercial pe care l-am demarat recent și unde lucrările de construire sunt în curs de desfășurare este centrului comercial din proximitatea H Pipera Lake – gândit ca o facilitate pentru rezidenții complexului. Aici vom livra, spre finalul anului, aproximativ 1.000 de metri pătrați de spații de retail. 70% din suprafață este, în prezent, pre-închiriată, iar așteptările noastre sunt ca până la sfârșitul verii să ajungem la 100%“, a conchis Ana-Maria Nemțanu.
Evoluția Hagag
Portofoliul imobiliar românesc al Hagag depășește valoarea de 300 de milioane de euro, potrivit propriului anunț. În plus are planificate investiții de aproape 200 de milioane de euro și intenționează să aloce încă 100 de milioane de euro pentru noi achiziții și dezvoltare, în anii următori.
A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; renovarea unei clădiri istorice cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezii, nr. 21 și transformarea ei în imobil de birouri; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial realizat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.
Hagag a preluat proiectul rezidențial inițiat de antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul din zona Electronicii a Bucureștiului și dezvoltă aici o primă fază cu 245 de locuințe.
Hagag mai deține un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care vrea să construiască un bloc cu 18 apartamente de lux.
De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova și transforma în clădire de birouri. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.
Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.
Compania a mai cumpărat un teren lângă Circul de Stat din București unde planifică realizarea unui proiect rezidențial de lux cu 80 de apartamente.