EXCLUSIV FOTO Hagag a semnat un acord cu proprietarii complexului Therme pentru achiziția unui proiect rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac

EXCLUSIV FOTO Hagag a semnat un acord cu proprietarii complexului Therme pentru achiziția unui proiect rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac

Yitzhak Hagag, proprietarul Hagag Development Europe, alături de zona Jandarmeriei

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 iul 2022

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, a semnat un acord cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul austriac deține, prin firma J2 Evolution, terenul de circa 6,3 hectare pe care a funcționat, în trecut, o fermă a Întreprinderii Avicole de Stat Mihăilești (Avicola) din Pădurea Băneasa, care se învecinează cu complexul rezidențial de lux Stejarii, ce aparține omului de afaceri Ion Țiriac. Acest teren a mai aparținut și Alexandrei Postelnicu și tatălui său, omul de afaceri Tiberiu-Bică Postelnicu, nepotul fostului ministru de interne Tudor Postelnicu, care au obținut în 2016 un Plan Urbanistic Zonal pentru acest amplasament.

Acum, Hagag a ajuns la un acord cu J2 Evolution pentru achiziția acestui teren, spun sursele Profit.ro.

„Hagag Development Europe nu comentează zvonuri din piață, dar confirmăm că suntem interesați să ne extindem portofoliul de active și că vizăm toate segmentele pieței imobiliare“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Hagag Development Europe.

Urmărește-ne și pe Google News
INTERVIU Avertisment dur: Jumătate dintre constructori pot intra în insolvență sau faliment în 2022. Majoritatea vor fi constructorii români. Locuințele construite ar putea rămâne pe stoc CITEȘTE ȘI INTERVIU Avertisment dur: Jumătate dintre constructori pot intra în insolvență sau faliment în 2022. Majoritatea vor fi constructorii români. Locuințele construite ar putea rămâne pe stoc

Primăria Sectorului 1 a autorizat J2 Evolution, încă din martie 2020, să construiască un ansamblu rezidențial cu 6 blocuri de 1,3 și 4 etaje, ce vor cuprinde, în total 211 apartamente, pe un prim lot de circa 3 hectare din terenul deținut în Pădurea Băneasa. Pentru acest proiect a fost calculat un cost de construcție de aproape 38 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro

Contactați de Profit.ro, reprezentanții J2 Evolution nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac l-a extins, recent, cu încă 198 de apartamente destinate închirierii.

În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde investesc 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente. Paralel cu acesta este un proiect rezidențial la care lucrează omul de afaceri Sorin Crețeanu. În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente.

Lângă ansamblul Stejarii, Cristina și Ioana Șucu, fiicele antreprenorilor Camelia și Dan Șucu, pregătesc primul lor ansamblu rezidențial cu apartamente de lux. De asemenea, pandemia a amânat intrarea companiei aeriene Blue Air pe piața imobiliară cu un proiect amplu, cu centru de training, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste 100 de milioane de euro și amplasat lângă Pădurea Băneasa.

Grupul A-Heat este specializat în producerea de echipamente de refrigerare industrială, sector pe care este prezent în România prin fabrica Jaeggi Industries din Sibiu. Austriecii au inaugurat unitatea de producție din Sibiu în 2015, în urma unei investiții de aproape 15 milioane de euro.

Companiile din grupul A-Heat au primit o serie de ajutoare de stat din partea României, în valoare de peste 27 milioane de euro, atât pentru complexul Therme, cât și pentru fabrica din Sibiu.

În plină expansiune

Dezvoltatorul are un portofoliu local care depășește 200 de milioane de euro, potrivit propriilor anunțuri. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.

SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții

Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.

EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. De asemenea, este în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro.

Hagag este interesat și de achiziția celebrului hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu. Se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului și vrea să cumpere de la doi parteneri ai lui Ioannis Papalekas un teren pe Calea Floreasca, la un preț de peste 1.700 de euro/metru pătrat, ambele tranzacții semnalate de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
a-heat
therme
stejarii
tiriac