EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește primele 300 de apartamente pe terenul fostei Tubinox, etapa 1 din cel mai mare proiect rezidențial al investitorului

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește primele 300 de apartamente pe terenul fostei Tubinox, etapa 1 din cel mai mare proiect rezidențial al investitorului
scris 21 apr 2021

Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, a început să primească avizele necesare construcției unei prime etape, cu 300 de apartamente, din ansamblul rezidențial de 200 de milioane de euro planificat pe terenul fostei fabrici de țevi Tubinox, cumpărat, recent, de la grupul siderurgic indian Viraj, într-o tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primarul Robert Negoiță a semnat un certificat de urbanism solicitat de firma familiei sale cu scopul construirii a două blocuri cu apartamente, de câte 11 etaje fiecare, amenajării de parcări la sol și organizării șantierului pe o parcelă de 5,3 hectare din terenul de peste 10 hectare cumpărat de la Viraj cu aproximativ 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

„La momentul de față așteptăm ca zona să fie mai pregătită pentru o dezvoltare rezidențială și nu există intenția de a demara construcția primelor blocuri mai devreme de 1-2 ani. Ținând cont de faptul că procesul de autorizare implică din ce în ce mai mult timp, am inițiat procedura de obținere a unui certificat de urbanism pentru două blocuri ce cumulează aproximativ 300 de apartamente“, a declarat, pentru Profit.ro, Bogdan Bălașa, director de dezvoltare al ansamblului rezidențial Hils, realizat de familia Negoiță în locul  fostei fabrici Romcarton din zona Pallady și folosit ca reper pentru ceea ce va fi construit în locul Tubinox.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Costul de dezvoltare al acestei prime etape poate fi estimat la circa 20 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Întregul proiect va număra peste 3.000 de apartamente, spune Bălașa, ceea ce ridică valoarea investiției la peste 200 de milioane de euro.

Cu 3 luni înainte de achiziția terenului Tubinox, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că pune la dispoziția autorităților Hala Laminorul, cu o suprafață de 72.000 de metri pătrați, pentru amenajarea unui spital. După achiziția terenului și a halelor uzinei Malaxa, Robert Negoiță a lansat ideea dezvoltării unui complex rezidențial cu turnuri de 25 de etaje, însă a renunțat în favoarea realizării unui centru de divertisment și cultural pe 35.000 de metri pătrați, iar pentru restul suprafeței primăria propunea intrarea în parteneriat cu un investitor care să dezvolte un mall.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Fosta zonă industrială Republica este tot mai activă din punct de vedere imobiliar. Kaufland va construi un hipermarket pe Bulevardul Basarabia, nr. 250, pe un teren al lui Mihai Lucian Palaz; israelienii de la Shikun & Binui dezvoltă pe terenul fostei fabrici de sticlă Stiteh circa 800 de apartamente; George Monceanu, unul dintre soliștii trupei Body&Soul, intenționează să vândă unui dezvoltator imobiliar terenul pe care funcționează fabrica de construcții metalice Nimb Pipera a familiei sale, iar OMV Petrom a scos la vânzare un teren de 3,5 hectare lângă hipermarketul Cora. Dumitru și Valentin Papacu, proprietarii cofetăriilor și saloanelor de înfrumusețare Paradis din București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 200 de apartamente pe un teren cumpărat de la Titan Mașini Grele pe platforma industrială Titan. De asemenea, SIF Banat – Crișana a ajuns la un acord cu retailerii germani Kaufland și Lidl pentru vânzarea terenului de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan.



 

Proiecte în paralel

Familia Negoiță este angrenată acum în dezvoltarea ansamblului rezidențial Hills Pallady, care va înlocui fosta fabrică Romcarton din estul Bucureștiului cu aproape 2.000 de apartamente. În aceeași zonă, investitorii dezvoltă complexul Palladium Residence, planificat să cuprindă până la final 2.500 de locuințe.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.



 

ANAF a început în 24 septembrie 2009 un control privind tranzacțiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiță în perioada 2006-2008, prin care a verificat dacă trebuie plătită TVA la aceste operațiuni. Ulterior acestui moment, atât Robert, cât și Ionuț Negoiță au decis să nu se mai implice direct în afacerile imobiliare.

După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior. Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele patru hoteluri din grupul RIN, care totalizează 1.965 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, încep dezvoltarea unui nou centru logistic, în Pantelimon, special pentru magazinele lor. Păstrează un hotel și un conac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, încep dezvoltarea unui nou centru logistic, în Pantelimon, special pentru magazinele lor. Păstrează un hotel și un conac

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
robert negoita
ionut negoita
tubinox
viraj
romcarton