Familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat - Crișana, a cumpărat un teren în zona Politehnica din București de la compania de proiectare și consultanță Metroul SA și pregătește pentru acest lot dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu circa 650 de apartamente, parte a unui plan al său de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente în următorii 4 ani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Terenul recent tranzacționat are o suprafață de 16.500 de metri pătrați și este localizat pe strada Fabricii nr. 26, peste drum de depoul Ciurel și lângă imobilele rezidențiale Quadra 2, realizat de Conarg, și Exigent Two, realizat de Alin Niculae.
„West Garden Politehnica va fi realizat pe strada Fabricii, nr. 26, un fost activ al Metroul SA, liber de construcții, în suprafață de 16.500 de metri pătrați. Vor fi în jur de 650 de apartamente. O să facem un Plan Urbanistic de Detaliu și sperăm să începem proiectul în primăvara anului viitor“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development, companie prin care familia Bîlteanu își desfășoară activitățile imobiliare. H4L Development are îl ca acționar majoritar pe Gheorghe Bilteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu, care figurează și el ca acționari minoritar.
CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemieNoul proiect face parte din strategia dezvoltatorului de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente în următorii 4 ani. Investițiile preconizate vor fi împărțite în 5 ansambluri rezidențiale din București și două din Brașov. Obiectivul H4L este ca până în 2035 să construiască 50.000 de apartamente.
Așa va arăta West Garden Politehnica
Compania lui Bîlteanu a început deja construcția unui prim proiect, din cele 7 preconizate, peste drum de mallul Băneasa Shopping City, o investiție realizată în asociere cu Vladimir Cohn, fost acționar al Dinamo București. Aici au început lucrările la piloții forați și vor fi la final 265 de apartamente.
Cel mai mare din cele 7 proiecte anunțate va cuprinde 900 de apartamente și va fi construit pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova. Acest proiect este în curs de autorizare.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, intră pe piața rezidențială din BucureștiÎn Pipera, Dragoș Bîlteanu a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare pentru a construi un cartier cu 718 apartamente, informație prezentată exclusiv de Profit.ro.
Investitorul mai deține două proprietăți și în Brașov. A cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, pe care vrea să construiască un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, el plănuiește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente. Proiectele H4L din București
El a mai vândut, recent, omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.
Bîlteanu este cunoscut pe piața imobiliară, în principal, prin afacerile realizate alături de investitorul grec Ioannis Papalekas. El a contribuit la achiziția și dezvoltarea proiectului Upground Estate din Pipera și a Tower Center International din centrul Bucureștiului.
CITEȘTE ȘI FOTO Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial chiar în fața parcării mall-ului Plaza RomâniaNumărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.