EXCLUSIV FOTO Canadianul Michael Topolinski investește 10 milioane de euro în finalizarea unui bloc abandonat de frații Robert și Ionuț Negoiță

EXCLUSIV FOTO Canadianul Michael Topolinski investește 10 milioane de euro în finalizarea unui bloc abandonat de frații Robert și Ionuț Negoiță

New Confort City vine în completarea Confort City

scris 2 dec 2021

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski investește 10 milioane de euro, din propriile rezerve de lichidități, în finalizarea unui bloc cu 280 de apartamente a cărui construcție a fost oprită la stadiu de „roșu“ de către frații Robert și Ionuț Negoiță, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania InteRo Property Development, deținută, indirect, de familia Topolinski, a cumpărat de la Piraeus Leasing, în luna martie a acestui an, terenul și construcția abandonată pentru 280 de apartamente, reprezentând ultimul bloc din ansamblul rezidențial Confort City, dezvoltat de Robert și Ionuț Negoiță în Popești-Leordeni.

Topolinski a redenumit blocul New Confort City și l-a împărțit în patru scări cu câte 70 de apartamente fiecare. Lucrările de construcție sunt așteptate să fie finalizate în iunie 2022, stadiul acestora fiind de 100% pentru scara 1, 85% pentru scara 2, 65% pentru scara 3 și 50% pentru scara 4. 

În cele 8 luni de la achiziție, investitorul a vândut 146 de apartamente și se așteaptă să vândă restul de 134 de unități în următoarele 8 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„InteRo este o afacere de familie, iar New Confort City este al doilea nostru proiect rezidențial în construcție, primul fiind NorthLight. În 2022 intenționăm să începem construcția unui al treilea proiect rezidențial“, a declarat, pentru Profit.ro, Michael Topolinski.

Omul de afaceri și-a implicat familia în dezvoltarea proiectului din Popești-Leordeni. Astfel, fiul său, Tyler Topolinski (27 ani) este Project Manager și responsabil cu lucrările de construcție, fiul său Michael Topolinski (29 de ani) coordonează vânzările, iar fiica sa Ashton (25 de ani) este responsabilă de marketing.


În 2019 Michael Topolinski a fost implicat în cea mai mare tranzacție cu teren a anului prin vânzarea a jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro.

Omul de afaceri Michael Topolinski s-a mutat în România în 2006. Mirajul balonului imobiliar l-a determinat să cumpere rapid, cu un partener, peste 800 de apartamente noi în 14 ansambluri rezidențiale din București și Brașov. Criza a făcut ca, în cele din urmă, să rămână cu doar 300 de apartamente în care a investit 25 milioane de euro, plus credite de la Alpha Bank. Totuși, numele său este asociat cu cele trei foste fabrici din București pe care le-a cumpărat pentru investiții imobiliare. A început cu Textile Dacia și a continuat în 2012 cu fabrica Vulcan, pentru care i-a plătit omului de afaceri Marian Iancu 23 milioane de euro și ulterior a vândut terenul către NEPI care a dezvolat aici Vulcan Value Centre.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ CA Immo, unul dintre principalii proprietari de clădiri de birouri din România, analizează exit-ul prin vânzarea întregului portofoliu. Tranzacție potențială record de peste 400 milioane euro. Oferte Dedeman, S Immo și Indotek CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ CA Immo, unul dintre principalii proprietari de clădiri de birouri din România, analizează exit-ul prin vânzarea întregului portofoliu. Tranzacție potențială record de peste 400 milioane euro. Oferte Dedeman, S Immo și Indotek

În septembrie 2013, a cumpărat la licitație producătorul de pompe Aversa pentru 17,3 milioane de euro. La mai puțin de o lună de la licitație, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanță vânzarea fabricii și de atunci au apărut problemele juridice care nu s-au soluționat până astăzi. Pe cele 10 hectare de teren ale Aversa din zona Obor, Topolinski a anunțat că ar vrea să construiască „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“.

Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost scăzut, considerabil, cu 27% în luna octombrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la circa 60.000 de contracte, după ce în luna corespondentă din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani. Aceasta este prima scădere din iulie anul trecut și până acum, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro. În ciuda acestei scăderi punctuale, primele 10 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
michael topolinski
robert si ionut negoita
new confort city