EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa, în spatele unui centru comercial mistuit de flăcări

EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa, în spatele unui centru comercial mistuit de flăcări
scris 4 apr 2022

Antreprenorul Andrei Iușuț, cunoscut pentru dezvoltarea grupului de restaurante Divan, pregătește actele pentru construcția unui bloc cu circa 180 de apartamente în spatele fostului centru comercial bucureștean Prosper Plaza din zona Sebastian, care a fost mistuit de incendiu luna trecută. Acesta este cel mai mare proiect imobiliar al său, după ce s-a lansat pe acest sector în 2018.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Andrei Iușuț, alături de soția sa, a cumpărat anul trecut un teren de circa 2.000 de metri pătrați în zona Sebastian de la un grup de investitori spanioli, parte a GIS Group, și grecii de la Alesonor, într-o tranzacția evaluată la 1,4 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cât se vor mai scumpi locuințele? Când se vor întoarce angajații la birouri? Cum facem față valului de muncitori în construcții plecați în vestul Europei? Ce oportunități de investiții apar în momentele de tensiune, precum cel pe care îl traversează piața imobiliară? La toate aceste întrebări se va răspunde la dezbaterile PROFIT NEWS TV "Maratonul imobiliar", din 6 aprilie.

Foștii proprietari au realizat pentru acest amplasament un Plan Urbanistic Zonal încă din 2011, cu scopul construcției unui bloc cu locuințe, însă planurile nu au fost duse la final.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Acum, familia Iușuț promovează un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unui bloc cu două subsoluri pentru parcări, 7 etaje, plus 3 etaje retrase, care poate cuprinde circa 180 de apartamente, conform calculelor Profit.ro, bazate pe indicatorii urbanistici propuși. Planul a primit un aviz favorabil.

Contactat de Profit.ro, Andrei Iușuț nu a răspuns până la publicarea acestui articol.


Dacă se realizează, acesta va fi cel mai mare proiect rezidențial al lui Andrei Iușuț. El a dezvoltat până acum, sub brandul La Gloire, dedicat proiectelor rezidențiale boutique accesibile, 3 proiecte: La Gloire Vlad Țepeș, cu 31 de apartamente, La Gloire Băneasa, cu 47 de apartamente, și La Gloire Elite, cu 17 apartamente – în care a investit 14 milioane de euro.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

El a vândut anul trecut 3 apartamente din Gloire Elite unui singur cumpărător cu 4 milioane de euro, tranzacție care s-a plasat pe locul 5 în topul celor mai scumpe locuințe vândute în București în 2021, realizat de Profit.ro.

Andrei Iușut este cunoscut pentru dezvoltarea afacerii de familie Divan Group (ce include brandurile Divan, rețeaua fast food Divan Express și restaurantele Meze Taverna și Kuzina). El a vândut toate operațiunile la începutul anului 2017 unui fond de investiții din Turcia și a fondat businessul La Gloire, activ în imobiliare.

Piață în așteptare

Războiul din Ucraina a dus la o scădere a interesului pentru achiziția de apartamente în ultimele săptămâni. Patronatul constructorilor a avertizat că o consecință, pe termen scurt, este imposibilitatea atingerii parametrilor de vânzări în relația cu finanțatorii proiectelor rezidențiale, iar pe termen lung, se preconizează o scădere a tranzacțiilor și o oprire a construcțiilor rezidențiale.

EXCLUSIV Grupul Biggeorge, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, vrea să intre pe piața imobiliară românească prin achiziții de birouri și depozite CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Biggeorge, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, vrea să intre pe piața imobiliară românească prin achiziții de birouri și depozite

Anul trecut a fost livrat un volum de 22.010 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu 5,6% peste nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 2,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei iusut
divan
la gloire