Familia Gagiu, proprietara pieței agroalimentare Vitan din centrul Bucureștiului, construiește un ansamblu rezidențial cu 154 de apartamente lângă Primăria Sectorului 3 și un supermarket Mega Image în zona Pallady, investiții de peste 15 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Perspectiva în imobiliare și proiectele pregătite în criză vor fi anunțate la conferința care urmează să fie organizată de Profit.ro și pentru care detalii pot fi văzute AICI. Conferința va fi transmisă în direct și pe Profit TV
Investitorii au cumpărat, recent, un teren de circa 3.000 de metri pătrați lângă Primaria Sectorului 3 și Școala 80 și pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial format din două blocuri cu 154 de apartamente și subsoluri dedicate parcărilor.
„Au costat 4 milioane de euro terenul și proiectarea, iar construcția va costa încă aproximativ 9 milioane de euro, pentru că sunt circa 18.000 de metri pătrați construiți. Mai avem de obținut un aviz de la RADET și vom începe construcția cât de curând. Acesta este cel mai mare proiect al familiei. Noi mergem mai departe cu proiectele. Nu mi-e teamă de criză. Banii se fac pe timp de criză și pe timp de război. Lucrăm cu bănci pentru finanțarea investițiilor“, a declarat, pentru Profit.ro, Vasile Gagiu, director general Piața Vitan.
Proiectul de lângă Primăria Sectorului 3
Familia Gagiu mai deține un teren, format din două loturi alipite, în suprafață de circa 3.000 de metri pătrați și amplasat în zona rezidențială din spatele fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului. Aici urmează să fie construit un supermarket Mega Image.
„Zona este privată de magazine alimentare. Avem semnat contractul cu Mega Image. Mai trebuie să obținem un aviz de la Ministerul Culturii și vom începe construcția. Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro“, a mai spus Vasile Gagiu.
Viitorul supermarket Mega Image din Pallady
Primul proiect rezidențial dezvoltat de investitor a fost Barrio Residence din zona Pieței Victoriei. Construcția blocului cu 42 de apartamente de lux a fost definitivată în 2019 în urma unei investiții de 5 milioane de euro, iar dezvoltatorul mai are de vândut doar apartamentele de la ultimul etaj, a căror prețuri depășesc 400.000 de euro.
Principala afacere a familie Gagiu este piața agroalimentară Vitan, unde închiriază spații comerciale pentru o serie de firme. Această afacere are un rulaj anual de peste 11 milioane de lei, iar, în 2018, a raportat un profit de circa 3 milioane de lei, potrivit datelor termene.ro.
În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.
Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, ca urmare a restricțiilor impuse în timpul stării de urgență, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Chiar și așa, volumul de tranzacții din primele patru luni îl depășește cu circa 2% pe cel din perioada similară a anului trecut, însă decalajul față de 2019 scade puternic. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.
Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.