Familia Cobâlaș, proprietara grupului de firme Catted – cu activitate în imobiliare și HoReCa - cumpără un teren de 2 hectare de la Theodora Becali Mincu, pentru a construi un ansamblu rezidențial cu 140 de apartamente în zona corporațiilor din Pipera, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania Catted Family este în etapa finală de achiziție a unui teren de 2 hectare de la Theodora Becali Mincu, la un preț de peste 4,6 milioane de euro, potrivit estimărilor Profit.ro, bazate pe tranzacțiile realizate, recent, în zonă.
Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development și familiei Dragomir, a fostului conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, cu o valoare cumulată de peste 35 de milioane de euro. George Becali a și înființat alături de ginerele său, Mihai Theodor Mincu, firma Becali Imobiliare, prin care a inițiat dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente tot în Pipera.
Grupul Catted a mai construit până acum circa 70 de case și apartamente în Pipera pe terenuri cumpărate tot de la familia Becali. Noul proiect al dezvoltatorului vine în completarea acestora și presupune construcția unor clădiri de joasă înălțime, cu două etaje, și un total de 140 de apartamente, plus o suprafață de 234 de metri pătrați de spații comerciale. Proiectul este situat în spatele complexului comercial Pipera Plaza și al clădirilor de birouri unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex.
„Suntem în curs de avizare a proiectului Catted Family și vrem să prindem tendința pozitivă a pieței. Acesta este cel mai mare proiect rezidențial pe care îl avem în lucru. Nu suntem în postura de a face stocuri de materiale de construcții pentru a putea bloca prețurile, motiv pentru care sperăm la un echilibru al prețurilor pentru următoarele 6-9 luni. Vom începe cu prețuri care periodic vor fi actualizate, în funcție de gradul de vânzări“, a declarat, pentru Profit.ro, Tudor Cobâlaș, co-fondator al grupului Catted.
Proiectul familiei Cobâlaș este realizat în parteneriat egal cu antreprenorul Adrian-Roland Țăruș, care în 2006 a vândut grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter distribuitorul de medicamente Dita din București, la un preț de 14,5 milioane euro.
Cu acest nou proiect, familia Cobâlaș se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.
În paralel cu dezvoltările de locuințe, grupul Catted țintește și extinderea pe sectorul logistic, pe o nișă dedicată IMM-urilor. Tudor Cobâlaș spune că este în faza de autorizare cu un proiect logistic în Ștefăneștii de Jos, unde pregătește hale de mici dimensiuni cu o suprafață totală de circa 19.000 de metri pătrați. Intenția investitorului este să înceapă construcția de aici anul acesta sau începutul anului viitor. Pe același segment, compania a mai dezvoltat un complex în Chitila și unul în Otopeni.
Familia Cobâlaș mai deține clinica stomatologică Dental Catted Estet, salonul de înfrumusețare Catted Beauty Studio, hotelul de patru stele cu 39 de camere Tecadra din Pipera și berăria Bierhaus 67 de lângă acest hotel.
Până în 2016, Tudor Cobâlaș a fost activ pe sectorul IT, pe care încă este prezent la nivel de acționariat. Afacerea din IT a lui Cobâlaș, care oferă servicii externalizate, a ieșit, printr-un spinoff, dintr-un incubator de inovație al băncii ABN AMRO din Olanda, țară în care acesta și-a definitivat studiile. Clienții au început să se mute spre Armenia sau Ucraina, țări care ofereau costuri mai mici și afacerea a avut de suferit. Atunci, Tudor a decis să se concentreze pe afacerea imobiliară a familiei despre care spune că îi oferă o mai mare satisfacție decât zecile de mii de coduri pe care le-a scris.
În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 33% mai mare în luna septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 64.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele 9 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 32%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia tranzacțiilor a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.