EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, vinde terenul autobazei Construcții și Transport Gherase unor foști manageri Strabag

EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, vinde terenul autobazei Construcții și Transport Gherase unor foști manageri Strabag

Adolf Steiner, principalul partener al dezvoltatorului imobiliar STC Partners

scris 10 mai 2022

Familia Bosînceanu, cunoscută prin milionarul Gheorghe Bosînceanu din Constanța, a semnat o promisiune de vânzare a terenului fostei autobaze a Construcții și Transport Gherase din Colentina către o firmă înființată, recent, de doi foști manageri Strabag, parteneri ai omului de afaceri Sorin Crețeanu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Pe acest teren se pregătește șantierul pentru un ansamblu cu peste 200 de apartamente și vile.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul imobiliar, inițiat de familia Bosînceanu încă din 2018 și prezentat în premieră de Profit.ro, prevede construcția a trei blocuri a câte 5 etaje și două tronsoane cu locuințe unifamiliale (vile) a câte 2 etaje, care vor avea amenajate 247 de locuri de parcare în subsol și 45 la nivelul solului. Proiectul, aflat încă în curs de autorizare, va fi implementat în două etape în perioada 2022-2024, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Firma Construcții și Transport Gherase, controlată indirect de grupul Histria al lui Gheorghe Bosînceanu, al soției sale, Dumitrița Bosînceanu, și al fratelui său, Mircea Bosînceanu, face acum demersurile pentru demolarea celor 3 construcții industriale degradate și a platformei betonate existente pe teren.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Recent, familia Bosînceanu a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare a terenului de 1,2 hectare cu firma Quartier Azuga, înființată la începutul anului de Adolf Steiner și Roxana Cristea, ambii manageri cu o experiență de peste 10 ani în cadrul companiei austriece de construcții Strabag, potrivit documentelor obținute de Profit.ro. Valoarea tranzacției poate fi estimată la circa 5 milioane de euro pe baza vânzărilor realizate recent în zonă, potrivit aprecierilor Profit.ro.

Potențialii cumpărători sunt co-dezvoltatori ai complexului rezidențial boutique Quartier Gramont, proiect realizat în parteneriat cu Sorin Crețeanu în locul fabricii de parfumuri Maison Mignot-Boucher din zona Parcului Carol a Bucureștiului. Contactat de Profit.ro, Sorin Crețeanu spune că nu va fi implicat și în noul proiect rezidențial al lui Steiner și Cristea.

Cei doi sunt co-fondatori și parteneri, alături de Sorin Crețeanu, și în cadrul firmei de construcții CNO Techno Construct, înființată în 2018 și implicată în proiecte precum One Cotroceni Park sau Ana Tower.

Roxana Cristea a fost timp de 10 ani responsabilă cu achizițiile și dezvoltarea în cadrul Strabag România, iar Adolf Steiner a fost timp de 13 ani de la project manager până la manager pe zona de sud-est a României în cadrul Strabag, fiind implicat în proiecte imobiliare precum Sky Tower, ParkLake sau The Mark din București. Recent, celor doi li s-a alăturat și Andrei Ștefan, fost investment analyst al dezvoltatorului imobiliar Prime Kapital.

Gheorghe Bosînceanu nu a răspuns întrebării Profit.ro până la publicarea acestui articol, însă anterior declarase că ia în calcul și varianta vânzării terenului.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“

„Ne bucurăm că, odată cu această tranzacție, STC Partners va dezvolta primul său ansamblu rezidențial din București sub noul brand. În 2021 am finalizat și vândut integral proiectul rezidențial Quartier Gramont. Planul de business al companiei este de a achiziționa și dezvolta proiecte imobiliare, atât în București, cât și la nivel național, în funcție de oportunitățile identificate”, explică, pentru Profit.ro, Adolf Steiner, Partner, STC Partners.

Terenul vândut de familia Bosînceanu este amplasat în apropierea proiectului rezidențial NeoPeninsula de pe malul lacului Fundeni, proiect rezidențial amplu a cărui autorizare a fost reluată de dezvoltatorul israelian NeoCity după un blocaj cauzat de criza imobiliară.

Din grupul de firme Histria mai fac parte Histria Shipmanagement, Șantierul Naval Constanța, SNC Ship Design și trustul de presă Cuget Liber. Gheorghe Bosînceanu a fost și patronul clubului de fotbal Farul Constanța.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Grupul de investiții Keswick, al cavalerului britanic John Harvey, se extinde cu o nouă afacere în România, după vânzarea Tibbett Logistics CITEȘTE ȘI Grupul de investiții Keswick, al cavalerului britanic John Harvey, se extinde cu o nouă afacere în România, după vânzarea Tibbett Logistics

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe bosinceanu. constructii si transport gherase
adolf steiner
sorin creteanu