EXCLUSIV Danfoss mută fabrica din România în Polonia

EXCLUSIV Danfoss mută fabrica din România în Polonia
scris 13 iul 2020

Grupul danez Danfoss și-a mutat producția de substații pentru încălzire centralizată din Popești-Leordeni în Polonia, din cauza scăderii comenzilor din Rusia, și vinde fabrica cu 5 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Grupul rămâne pe piața românească cu divizia de vânzări.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Danezii au început să producă în România în iunie 2009 în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro. Fabrica din Popești-Leordeni era responsabilă cu producția de stații grele pentru încălzire centralizată dedicate piețelor din Austria, Germania, Franța, Marea Britanie, România, Ucraina, Croația, Slovacia și Rusia.

În ultimii ani, producția pentru piața rusească, care avea cea mai mare pondere în activitatea fabricii românești, a scăzut treptat și a fost unul dintre principalii factori care au condus la decizia de a opri producția.

„Cifra de afaceri a companiei de producție a fost redusă cu circa 50%, în timp ce costurile de producție au rămas neschimbate. Aceasta a însemnat că nu mai era viabil economic pentru Danfoss să continue să producă stații în România. Cu capacități de producție în mai multe țări, o companie globală precum Danfoss trebuie să profite de un lanț de aprovizionare rezonabil distribuit pentru a asigura nivelul adecvat de automatizare și digitalizare. Producția pentru piața europeană este acum consolidată într-o fabrică cu mare experiență din Polonia. Închiderea fabricii nu a afectat compania de vânzări Danfoss SRL, care continuă să opereze ca și până acum“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Danfoss.

În acest moment, transferul producției în Polonia este încheiat, iar activele imobiliare din Popești-Leordeni au fost scoase la vânzare la un preț de circa 5 milioane de euro. Proprietatea aflată la vânzare este formată dintr-un teren de 3,9 hectare, o zonă de producție cu o suprafață utilă de peste 4.000 de metri pătrați, birouri în hală de 1.000 de metri pătrați și birouri administrative de 1.600 de metri pătrați, potrivit datelor companiei de consultanță Cushman & Wakefield Echinox, mandatată să vândă proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News


Divizia de vânzări a Danfoss în România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri în creștere cu 28%, până la circa 55 milioane de lei.

„Pentru a se eficientiza lanțul de aprovizionare, vom vedea mai multe unități de producție mutate în Europa Centrală și de Est. Desigur, va fi o competiție între țări, unde va conta totul, de la infrastructură și resursa umană, până la stimulente fiscale și ajutoare de stat. România este atractivă din punctul acesta de vedere și, în prezent, avem câteva discuții în această direcție“, a declarat Andrei – Marius Brînzea, partener în cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

EXCLUSIV Jucători imobiliari spun că GTC, recent preluat de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, se pregătește să iasă din România. Investitorul neagă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jucători imobiliari spun că GTC, recent preluat de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, se pregătește să iasă din România. Investitorul neagă

Sectorul industrial-logistic al pieței imobiliare se așteaptă să depășească, la finalul acestui an, pragul de 5 milioane de metri pătrați. Bucureștiul rămâne, în continuare, cel mai atractiv oraș pentru investiții. Brînzea previzionează o creștere a segmentului de depozite în oraș, întrucât cererea a devenit mai mare din cauza problemelor de livrare apărute în timpul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
danfoss
incalzire centralizata
fabrica mutata