EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului

EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului
scris 26 mai 2020

Dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer (69 de ani), pregătește dezvoltarea unui hotel de patru stele cu circa 100 de camere lângă centrul de afaceri Willbrook Platinum Business and Convention Center, din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Perspectiva în imobiliare și proiectele pregătite în criză vor fi anunțate la conferința care urmează să fie organizată de Profit.ro și pentru care detalii pot fi văzute AICI. Conferința va fi transmisă în direct și pe Profit TV

Investitorul și-a reactivat investițiile din România, după o pauză lungă. Recent, Profit.ro a anunțat că lucrează și la realizarea unui ansamblu rezidențial cu aproximativ 100 de apartamente peste drum de complexul Stejarii, dezvoltat de Ion Țiriac.

Viitorul hotel al Willbrook va avea 5 etaje, iar dezvoltarea va presupune o investiție de peste 42 milioane de euro, potrivit calculelor realizate de Profit.ro. Dezvoltatorul nu a afiliat încă hotelul unui brand.

Urmărește-ne și pe Google News


Willbrook urmează tendința de dezvoltare accelerată a pieței hoteliere din București. Doar pe axa București-Ploiești, pe care se înscrie și proiectul companiei, s-a inaugurat în vara anului trecut hotelul Hilton Garden Inn al lituanienilor de la Apex Alliance, din interiorul aeroportului din Otopeni; șeicul Ahmed bin Saif Al Nahyan, membru al uneia din cele șase familii conducătoare a Emiratelor Arabe Unite, urmează să inaugureze în iunie un hotel ibis Styles cu 85 de camere în apropierea aeroportului din Otopeni; iar, în zona Expoziției, omul de afaceri Nicolae Dumitru construiește un hotel afiliat brandului Swissôtel, primul de acest fel în România.

„Deși hotelurile sunt cel mai lovit segment din piața imobiliară (de pandemie, n.red.), în ultimele săptămâni am avut discuții cu investitori care caută hoteluri pe care în alte condiții ar fi fost mai greu să le cumpere. Evident, se așteaptă la o oarecare scădere de preț, dar această scădere este mai puțin agresivă față de cât ne-am fi așteptat, pentru niște proprietăți care acum generează zero euro venit“, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania, care a fost implicat și în vânzarea Radisson din București.

Ovidiu Șandor a pus în așteptare construcția hotelului Radisson din Timișoara și amână dezvoltarea unui bloc cu 100 de apartamente din cauza COVID-19 CITEȘTE ȘI Ovidiu Șandor a pus în așteptare construcția hotelului Radisson din Timișoara și amână dezvoltarea unui bloc cu 100 de apartamente din cauza COVID-19

O comparație între situția pieței hoteliere de astăzi și cea din momentul izbucnirii crizei economice din 2007 arată un număr de 356.000 de locuri de cazare, față de 283.000, în trecut, un preț zilnic mediu de 78,6 euro, comparativ cu 132 de euro, acum 13 ani, un grad mediu de ocupare de 68,4%, față de 70,8%, un venit pe camera disponibilă de 53,7 euro, față de 93,4 euro, în trecut, și un număr de 13,4 milioane de turiști, față de 6,9 milioane, în 2007, arată datele colectate de JLL. 

Afacerile Willbrook sunt administrate de Shimon Galon, unul dintre cei mai cunoscuți manageri din sectorul imobiliar, cel care a condus timp de 15 ani afacerile locale ale Globe Trade Centre (GTC).

Compania Willbrook este cunoscută, în principal, pentru controversata clădire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureștiului, pe care Eyal Ofer a vândut-o în 2013 omului de afaceri grec Ioannis Papalekas.

În plină criză, Atlas Estates a primit avansul pentru vânzarea Golden Tulip din centrul Bucureștiului și avizele pentru dezvoltarea unui cartier cu peste 800 de apartamente în Obor CITEȘTE ȘI În plină criză, Atlas Estates a primit avansul pentru vânzarea Golden Tulip din centrul Bucureștiului și avizele pentru dezvoltarea unui cartier cu peste 800 de apartamente în Obor

Eyal Ofer este descendentul celei mai bogate familii israeliene cu rădăcini românești, din Galați. În 2011, el a preluat afacerile tatălui său, Sammy Ofer.

În România, familia Ofer a investit peste 500 de milioane de euro într-un portofoliu de 10.000 hectare de teren localizat în București, Constanța, Brașov și Timișoara și în clădirile de birouri Cathedral Plaza, Platinum Business Center, ansamblul rezidențial de lux Oxford Gadens și hotelul Teleferic din Poiana Brașov.

Eyal Ofer figurează acum pe prima poziție în topul celor mai bogați israelieni, realizat de Forbes, cu o avere de 8,1 miliarde de dolari și ocupă locul 193 în topul celor mai bogați oameni ai lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
willbrook
eyal ofer
hotel
platinu business