Omul de afaceri Adrian Popa, fiul fostului președinte AVAS Stan Popa, pregătește un proiect rezidențial, cu un potențial de sute de apartamente, în locul halelor fostei fabrici Energo-Reparații din zona Fizicienilor a Sectorului 3 București, zonă care începe să treacă de la caracterul industrial la cel comercial, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Familia Popa deține un teren de peste 2 hectare ce a aparținut fostei fabrici Energo-Reparații. O hală a fostei fabrici a fost închiriată, iar adiacent acesteia Adrian Popa a construit salonul de evenimente Reina Events Ballroom, cu o capacitate de peste 800 de persoane și grădină cu piscină.
Recent, investitorul a primit un certificat de urbanism cu scopul desființării clădirilor de pe teren, altele decât salonul de evenimente, și construirea unui ansamblu mixt cu funcțiunea de locuințe colective și comerț cu un regim de înălțime de subsol, parter și 11 etaje. La un Coeficient de Utilizare a Terenului de 2, aprobat pentru construcțiile din zonă, pe acest teren s-ar putea construi circa 500 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.
„Momentan nu am luat o decizie dacă să dezvoltăm sau să vindem terenul. Vrem să vedem cum stăm din punct de vedere urbanistic, care sunt marjele de ocupare. Anul trecut am avut niște planuri de a vedea ce se poate construi, având în vedere anularea PUZ-urilor de Sector. O să mergem înainte cu acest plan, dar încă nu am luat o decizie. Eu văd mai ciudat situația din imobiliare în perioada următoare, mai ales din cauza situației din Ucraina. Piața este destul de aglomerată. Lumea avea speranță că după pandemie va începe viața normală, dar ne-am liniștit repede“, a declarat, pentru Profit.ro, Adrian Popa.
El este fiul lui Stan Popa, membru vechi al PSD, care a decedat în 2019. Stan Popa a fost secretar de stat, președinte și vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.
Zona din jurul rezervoarelor de păcură ale CET București Sud, cea mai mare centrală termoelectrică în cogenerare din România, a început să treacă de la caracterul industrial la cel comercial. Peste drum de terenul familiei Popa, în 2019 și 2020, Lidl și Kaufland au deschis noi magazine în locul unor hale ale fostei fabrici Energo-Reparații pe un teren cumpărat de la omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, potrivit surselor Profit.ro.
Tot aici, frații Marius și Emil Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc actele necesare transformării în centru comercial a fostei hale de reparații a întreprinderii Utilaj Transport.
Pe latura estică a CET Sud, Energomontaj, companie specializată în lucrări de montaj pentru centrale electrice, a vândut terenul pe care funcționa fabrica sa, la un preț de circa 10 milioane de euro, către familia Călin și Alina Dobra, care a fost deja autorizată să demoleze clădirile și să construiască în loc un parc de retail care va cuprinde și un hipermarket Kaufland și un Lidl.
De asemenea, omul de afaceri Sorin Bonciu, proprietarul grupului Bomax, pregătește desființarea clădirilor în care funcționează o filială a distribuitorului de gaze Engie România, pentru a construi în loc un supermarket cu galerii comerciale și cinci blocuri cu apartamente.