După o ofertă publică primară în valoare de aproape 260 milioane lei, compania imobiliară One United Properties aduce, din prima zi a săptămânii viitoare, acțiunile sale în ringul de tranzacționare de la BVB.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Acțiunile One United Properties (ONE) vin de luni la cota bursei, conform unor informații obținute de Profit.ro în piața de capital. Compania imobiliară a închis cu succes a o ofertă publică primară vinerea trecută. Cele 130,01 milioane acțiuni oferite au fost subscrise integral, prețul operațiunii de piață fiind de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea acesteia la 259,11 milioane lei (52,59 milioane euro). Tranșa investitorilor instituționali este cea mai mare parte a acestei cantități de acțiuni, respectiv 81,90 milioane titluri.
Tranșa cu alocare garantată pentru 26 milioane acțiuni fusese deja subscrisă integral încă din primele 40 de secunde ale ofertei, iar pe tranșa cu alocare pro-rata sunt plasate 22,10 milioane acțiuni la un indice de alocare de 0.1087996391.
Compania ajunge la cota bursei cu o valoare de oferta apropiată de 3 miliarde lei. ceea ce ar situa indicatorul P/E, care raportează prețul acțiunii, la câștiguri de 17, dacă avem în vedere profitul atribuibil acționarilor de 168,68 milioane lei obținut anul trecut. Prin această operațiune, One United Properties oferă, astfel, spre subscriere acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.
One United Properties se prezintă acum drept a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București, cu intrare în Top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.
Ca urmare a închiderii ofertei publice, One United Properties va solicita admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe Piața Principală a Bursei de Valori București, sub simbolul ONE.
CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în programOne United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București. În primăvară, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.
„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.
CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afaceriiOne United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.
One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.
Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.
În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.
În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.