Centrul de relaxare și wellness Therme, unul dintre cele mai mari din Europa, se extinde cu un nou ansamblu, cu o capacitate maximă de 2.232 de vizitatori simultan, o creștere de peste 50% față de nivelul complexului existent deja în Balotești, relevă documente analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property și Akcent Development, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI
Noul ansamblu, dedicat activităților de întreținere corporală, este construit pe o parte din actuala parcare a Therme București și va avea intrare separată.
Acționarii Therme, grupului austriac A-Heat, estimează valoarea investiției, în această fază a proiectului, la circa 1.300 de euro/metru pătrat, respectiv 28 de milioane de euro.
Noul ansamblu va avea o suprafață construită de circa 18.000 de metri pătrați și va fi ridicat pe un teren de 37.217 metri pătrați utilizat acum ca parcare. Construcția are nevoie de 939 de locuri de parcare și va fi utilizată parcarea existentă a Therme București.
Spre comparație, complexul actual are o suprafață de 36.400 de metri pătrați și ocupă circa 10% din terenul de 36 hectare pe care austriecii îl au la dispoziție. Investiția în complexul existent se ridică până acum la 100 de milioane de euro și are o capacitate de 4.000 de persoane simultan.
„Beneficiarul, după analiza prezenței reduse a funcțiunilor de îngrijire corporală în București și zonele înconjurătoare și după un studiu de fezabilitate detaliat, a constatat necesitatea unei asemenea investiții. Acest tip de funcțiune s-a dovedit în timp, din experiența Therme București, că aduce o creștere economică pentru industriile conexe locale, cum ar fi cea a turismului, retailului și cea hotelieră. Această investiție va funcționa separat de cea existentă și va avea ca scop principal funcțiuni de îmbunătățire a sănătății și prevenție“, se justifică în document.
Noul ansamblu va permite accesul simultan pentru 2.000 de clienți și 232 de angajați.
În noul complex vor fi saune de diverse tipuri, camere de masaj, camere speciale de tratament, toate grupate în 4 zone cu specific diferit: zona Russian Banya, zona Water Temple, zona Hammam și zona Onsen. Vor mai fi, de asemenea, un acvariu cu pești, piscine minerale, vitamin bar și un restaurant cu 300 de locuri, se mai arată în documentul obținut de Profit.ro.
Perioada preconizată pentru implementarea proiectului este de 2 ani de la primirea autorizației de construire.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții Therme București nu au răspuns până la publicarea acestui articol.
Complexul de wellness a fost închis în 12 martie 2020 pe fondul pandemiei și nu s-a mai deschis până acum. Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în țară, și 1 milion de turiști străini au vizitat Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureștiului.
În cadrul complexului s-au realizat, până acum, opt extinderi: un corp de 4.000 metri pătrați - Galaxy Relax, cea mai mare plajă urbană din Europa - Sands of Therme, cu o suprafață de 30.000 metri pătrați, două parcuri tematice cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați și 20.000 de plante (Feng Shui și Pangeea, unice în Europa) dar și un restaurant-concept care include 12 stații de live cooking și 5 zone de influență culinară.
Therme București este parte a grupului A-Heat, specializat în producerea de echipamente de refrigerare industrială, sector pe care este prezent în România prin fabrica Jaeggi Industries din Sibiu. Austriecii au inaugurat unitatea de producție din Sibiu în 2015, în urma unei investiții de aproape 15 milioane de euro. Companiile din grupul A-Heat au primit o serie de ajutoare de stat din partea României, în valoare de peste 27 milioane de euro, atât pentru Therme, cât și pentru fabrica din Sibiu.
Grupul austriac are și activități imobiliare în România. Investitorul a fost autorizat, anul trecut, să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente în Pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, ce aparține lui Ion Țiriac.